Les coses al seu lloc (4-0)

El Barça s’ha redimit del KO a la Copa amb un recital davant del Sevilla. Tot i la gran actuació de Palop, Escudé en pròpia porta, Pedro i Messi (2) han assegurat el campionat d’hivern per als de Guardiola, que han ampliat distàncies sobre el segon.

Sortia el Barça amb els mateixos homes (amb l’entrada de Valdés per Pinto) que en la tornada dels vuitens del torneig del KO i aquests han aconseguit mantenir l’elevat llistó futbolístic que van imposar el dimecres. Sota una pluja persistent, el líder ha temptejat la defensa del Sevilla en el primer temps, encara que ha estat a la represa quan s’ha avançat amb una acció desafortunada d’Escudé. Amb la llauna oberta, el porter rival s’ha tornat a exhibir, fins que Pedro ha establert el 2-0. Aquí s’ha acabat l’enfrontament. Messi, per partida doble al final, ha col•locat un marcador més conforme amb l’espectacle viscut.

Un guió calcat

Com si la segona part del partit del Sánchez Pizjuán del dimecres tingués continuació, el Barça ha aparegut amb la mateixa ambició i fam de gol que en el compromís de Copa. Només ha necessitat cinc minuts per crear la primera ocasió clara. Ha nascut en una excel•lent passada interior d’Iniesta cap a Henry, però el centre de la mort del francès no se l’esperava Ibra i l’ha desaprofitat. I per més símil respecte al matx precedent, el porter Palop ha estat providencial en neutralitzar des de fora l’àrea una rematada forçada d’Henry (min 12).

Falta l’estocada

Malgrat la pressió avançada del Sevilla, la sortida de la pilota des del darrere era fluida i, quan això succeeix, el joc blaugrana encisa. El Barça dominava i s’ho passava bé. Especialment un pletòric Iniesta, qui al minut 20 ha realitzat un altre dels seus eslàloms per assistir a Alves, que ha xutat al lateral de la xarxa. Fi en la construcció, l’equip perdia efectivitat quan s’acostava a l’àrea rival, molt poblada de defenses. Ha provat, sense èxit, desencallar el xoc a pilota parada -amb un cop de cap a boca de canó de Puyol (min 31)- i també amb un xut llunyà de Messi (min 35).

Gol afortunat

Les primeres notícies del Sevilla, debilitat per les baixes, han arribant fregant el descans, amb dues amenaçadores aproximacions. Han estat un oasi dins del monòleg culer. Després d’un partit i mig donant-li l’esquena, la sort li ha tornat a somriure al Barça a la represa, ja que s’ha avançat gràcies a un autogol d’Escudé (min 49), fruit d’un rematada de Piqué. Tot seguit, Palop ha evitat la sentència de Messi (min 50) i d’Henry (min 52) i a Ibra se li ha anul·lat una diana per fora de joc (min 53).

Pedro decideix

Viu de miracle, el Sevilla ha introduït atacants ràpids per explotar la seva millor virtut: el contraatac. La rereguarda del Barça no li ho ha permès. El porter dels andalusos s’ha guanyat un nou monument al minut 68 en un cara a cara amb Messi i en aturar un llançament ras de Pedro. Havia de ser ell. Pedro Rodríguez ha batut per fi Palop amb un toc subtil després d’un estratosfèric enviament de Xavi (min 70).

Gol 100 i 101 de Messi

El 2-0 ha calmat la inquietud per un resultat que era massa curt pel que s’havia vist. La grada cantava, però faltava una cosa, el gol de Messi. L’argentí ha fet les delícies dels aficionats amb la seva diana número 100 oficial, enganyant a Palop amb un toc creuat des de molt a prop. El que no s’esperaven els seguidors culers és que l’argentí els oferís la 101 a les acaballes. Insuperable regal per celebrar els cinc punts d’avantatge sobre el segon i l’honorífic títol de campions d’hivern. El Barça, amb demostracions com la d’aquesta nit, se l’ha ben merescut.