Tres punts d’or (1-3)


El Barça ha superat amb nota la sempre complicada visita a Riazor. L’equip ha ofert una excel·lent imatge en el primer temps contra un adversari que venia altament motivat. Liderat pels tres petits, dominava a plaer i arribava amb accions trenades fins a Aranzubia. El porter ha estat clau perquè hi hagués el marcador igualat a la mitja part. Ell i també una important dosi de mala sort, ja que el Dépor ha marcat en el seu únic xut amb una jugada molt poc ortodoxa.

El gol ha canviat el decorat. A partir d’aquest fet, el Barça ha perdut finor a la vegada que guanyava en efectivitat. La resolució del matx s’ha produït a les acaballes. El Pilota d’Or Messi, que ja havia signat el primer, ha posat el cap per fer decantar la balança (min 79) i Ibra ha sentenciat (min 86). Continua imparable el líder.

L’esperat xoc de trens

Segurament, els dos equips que s’han vist a Riazor eren els que estaven en millor forma del campionat. Si més no, pel que fa als resultats. El Barça ha sortit amb la confiança i l'ambició habitual i el Deportivo responia amb la fermesa que l’ha situat a la part alta. El líder controlava (amb Xavi i Iniesta al migcamp) i ho intentava per les bandes. El joc del rival, en canvi, era molt més directe i exprimia el talent del seu carril esquerre, amb Filipe Luis i Guardado.

Apareix el Pilota d’Or

No ha tardat gens el Barça a tancar el Dépor al seu camp. Una mica més difícil ha estat superar l’ordenada defensa gallega. El primer llançament ha estat d’Ibrahimovic, amb el cap (min 15), i el segon de Messi, amb un eslàlom previ antològic (min 20). A la tercera, el Pilota d’Or no ha fallat: al minut 26, ha rebut a la frontal, ha retallat i ha enviat un xut sec lluny de l’abast d’Aranzubia. Poc després, el suec i l’argentí han tornat a fer de les seves en un contraatac que ha pogut neutralitzar el porter quan Ibra se’l volia driblar. El Barça, amb Messi sensacional, s’estava exhibint a Riazor.

Punt d’infortuni

Amb el Dépor empetitit ha arribat l’accident. Un servei llarg d’Aranzubia l’ha pentinat Busquets cap enrere i l’ha caçat Adrián, que ha sorprès amb el cap un avançat Valdés (min 38). La mala sort no ha acabat aquí. Abans del descans, l’equip ha dut a terme una preciosa combinació i el xut de Messi l’ha rebutjat el porter amb el cos. Per tot el que s’havia vist, que el resultat fos d’empat a un era pràcticament un miracle.

Més efectivitat

Poc ha canviat el panorama a la represa. Alguns matisos. Per exemple, el Deportivo ha engegat amb l’objectiu clar d’alentir el ritme. El Barça seguia insistint obrint el camp, ara amb menys fluïdesa i una mica més d’ansietat. La falta de precisió ha impedit que tornés a freqüentar els dominis d’Aranzubia. Fins al minut 73, per mitjà d’un xut de fora de l’àrea de Xavi, el líder no ha estat a prop del gol. Li quedava, però, l’últim cartutx. Guardiola ha fet sortir Pedro per Henry i ha modificat l’esquema. Precisament, l’extrem canari ha originat l’1-2 amb una centrada per la dreta que Messi ha rematat de manera impecable amb el cap (min 79).

No podia estrenar millor la Pilota d’Or el ‘10’ blaugrana. Un altre gegant, Zlatan Ibrahimovic, s’ha apuntat a la festa amb un autèntic golàs. El davanter ha impactat amb l’interior amb potència una mil·limètrica centrada d’Abidal des de l’esquerra. Brillant colofó per una meritòria victòria.

El Gols

0-1 Messi (min 26)
1-1 Adrián (min 38)
1-2 Messi (min 79)
1-3 Ibrahimovic (min 86)


Proper partit
Dimecres 09/12/2009 a les 20:45
Dynamo de Kiev - Barça

Nota: Dades extretes de la Web del Barça.

4 comentaris:

garmir ha dit...

M'agrada el teu Blog, té un molt bon nivell esportiu.
Edmón.

Anònim ha dit...

Què gran el Messi! Mentre el Ronaldo anava ensenyant pectorals i repartint puntades, ell marcant gols i rebent la Pilota d'Or. Quin mal negoci han fet els merengons!

Jo Mateixa ha dit...

Moltes gràcies Garmir, de fet les dades les trec de la web del Barça o dels diaris esportius :-D

Doncs jo també penso Albert que els madridistes han fet un mal negoci, be, per els culers es el millor que podien fer, però apara que no haurà de jugar hores el CR9 per amortitzar tot el que han invertit en ell, jajajajajaja.

Anònim ha dit...

molt intiresno, gracies