Remuntada de líder (1-2)

El vigent campió no falla en les grans ocasions. Ja té el bitllet per als vuitens de final de la Champions. L’ha aconseguit com a primer del grup de la mort gràcies al triomf al gèlid estadi Valeri Lobanovski. No ha estat fàcil. El Dinamo de Kiev ha donat la sorpresa amb un matiner 1-0. El Barça, però, mai ha deixat que el rival cregués en les seves possibilitats i ha encarrilat el passi amb un gol de Xavi, centenari en Lliga de Campions. Sempre amb la pilota, pràcticament no ha passat angúnies i ha acabat decidint amb una obra d’art de Leo Messi.

Gol en fred

El pitjor dels escenaris possibles s’ha complert quan al primer minut el Dinamo de Kiev ha marcat amb una falta lateral pentinada lleugerament per Milevskiy que Valdés no ha encertat a aturar. Tot i això, el guió dels següents minuts no ha variat massa del previst. El Barça dominava amb autoritat i arribava amb certa facilitat fins a la zona de tres quarts de camp. Messi ha tingut l’empat en un u contra u davant Shovkovskiy, però el porter ha endevinat les intencions del ‘10’ (min 13).

Xavi fa justícia

En aquests instants, el Barça estava al llindar de l’eliminació, ja que l’Inter també s’havia avançat en el Giuseppe Meazza. De totes maneres, el campió no semblava massa nerviós. Movia amb rapidesa i amb precisió. Com en l’acció de l’1-1, que certificava més de mitja classificació. Al minut 33, Xavi ha culminat una preciosa jugada col•lectiva que ha arribat a bon port per mitjà d’una magnífica centrada d’Abidal. Amb el gol, el control culer encara s’ha accentuat més i s’ha col•locat al 78% al descans.

Rondo gegant

La igualada en el marcador ha rebaixat bastant la intensitat. El resultat donava el liderat del grup al Barça i estava disposat a adormir definitivament el matx. Tampoc era excessivament dolent per al Dinamo, que s’assegurava ser a l’Europa League. Els ucraïnesos han amenaçat amb una altra falta lateral, ara rematada amb el cap per Almeida al lateral de la xarxa (min 53). Aquest ensurt al marge, el Barça es mostrava molt superior i buscava la sentència.

Messi marca i es lesiona

La impotència dels locals ha quedat de manifest amb entrades duríssimes que no feien més que alentir el ritme. Les poques grogues que ha ensenyat l’àrbitre ha tret de polleguera alguns jugadors del Barça, com Ibra o Xavi, que han estat ells qui han estat sancionats amb groga. L’equip estava encès. Volia marxar de Kiev amb una victòria. I hi ha pocs objectius que no assoleixi. Una falta executada magistralment per Messi ha rubricat els tres punts i el liderat del grup dels catalans (min 86). La nota negativa de la nit ha estat la lesió de l’argentí a continuació, producte de l’enèssima falta del Dinamo sense amonestació. El grup de la mort ha tingut un final feliç i aspre alhora.