Ibrahimovic i ofici (1-0)

Abans del partit Leo Messi ha ofert la Pilota d'Or a l'afició barcelonista. Després, el Camp Nou l’ha trobat a faltar, perquè la partit que s’ha vist ha estat un pèl deslluït, impropi del Barça tot i que sí molt propi dels derbis catalans. La intensitat no ha faltat i tampoc les faltes i les interrupcions contínues, sobretot durant el segon temps.

El Barça ha hagut de recórrer a l'ofici i també a Ibrahimovic, que abans de la mitja part ja havia fet, des del punt de penal i amb una canonada, el gol del triomf blaugrana. El líder ja té 39 punts, el seu rècord a la Lliga, i es mostra imparable. Es jugui com jugui.

La pilota és del Barça

Pocs minuts de joc han estat suficients perquè es confirmés el pronòstic esperat: el Barça tindria tota la possessió i l'Espanyol l’esperaria al seu camp, de manera contundent, desitjant el contracop. Seria un partit per a homes. Pressionaven a dalt els visitants, encara que més efectius en la mateixa tasca eren els blaugranes, que gairebé s’avancen gràcies a la insistència de Pedro (min 14).

Ibrahimovic, sempre

Un minut després hi ha hagut una resposta de Verdú. Ha estat un miratge. L'Espanyol no tornaria a llençar entre els tres pals en tota la primera part. El Barça, en canvi, es trobava còmode sobre el terreny de joc. Només corrien els de blanc i blau. Ibrahimovic, més pivot que davanter, assistia els seus en atac, però ni Henry (min 17) ni Maxwell (min 36) han estat encertats.

I després ha arribat el penal de Baena sobre Xavi. Ibrahimovic, l’executor, ha destrossat la xarxa amb un cop sec, imparable. Era el merescut 1-0.

Amb el control, sense finura

A la mitja part Pochettino ha tret a Verdú i Baena per posar una mica més de perill sobre el camp, Callejón i Javi Márquez. A l'Espanyol li ha sortit mig bé l'invent, perquè ha tingut més arribada que a la primera part, encara que cap punteria. El Barça, més espès i sense la finor habitual, se sabia dominador del partit, però la seva quota d'ocasions s'havia reduït.

Interrupcions contínues

El final de partit s’ha fet llarg. Els visitants volien portar el joc al terreny de l'any passat, el de les interrupcions i les protestes contínues, i treure’n profit. Guardiola ja havia avisat que l'Espanyol jugaria dur, sense contemplacions. L'àrbitre ha consentit que en els últims minuts, ja amb Keita i Bojan al camp, no es jugués a futbol. No importava: el Barça ha tancat el partit amb ofici i viatjarà a Abu Dhabi amb els deures fets a la Lliga.