Remuntada per fregar el cel (1-3)

El FC Barcelona ha remuntat un 0-1 advers contra l’Atlante i s’ha situat a només un pas de la glòria. Busquets, Messi i Pedro, que ja ha marcat en totes les competicions, han estat els golejadors d'un equip que frega el seu sisè títol de l'any.

Sense Keita, lesionat, Guardiola va decidir apostar per la resta d'homes físicament poderosos al migcamp, format finalment per Xavi, Busquets i Touré, precisament els tres executors del gol de la reacció blaugrana. Fins a aquell minut 35 havia manat –només al marcador– l'Atlante mexicà, molt disposat a renunciar al seu estil de possessió de la pilota tot i el que havia anunciat.

A la segona part, l'equip ha augmentat el seu domini i la seva eficàcia, sobretot després de l'entrada de Messi, autor del segon gol. Pedro ha signar el tercer i ha confirmat que, si el Barça comença perdent un partit dels grans, sol acabar guanyant. Va passar el dia del 2-6 al Bernabéu, a Stamford Bridge, a la final de Copa ... Sigui com sigui, els blaugranes es troben a només un pas del cel i de l'any perfecte: si dissabte superen l’Estudiantes, seran el millor equip del món.

Gerra d'aigua freda

Només havien transcorregut quatre minuts de partit quan l’Atlante s'ha avançat en el marcador. El gol ha recordat els últims rebuts pel Barça. Ha arribat d'hora, com el de Kíev, i amb la signatura dels de Bilbao i la Corunya. El porter mexicà ha tret una falta amb un llançament en llarg que ha aprofitat Rojas, anticipant-se a la defensa blaugrana i també a Valdés, a qui ha superat amb una vaselina.

Millora del Barça

La bufetada del gol ha despertat el Barça, que de seguida ha augmentat la intensitat del joc.
Ha controlat el partit i ha anul•lat gairebé del tot l’Atlante, que, només en una acció de Navarro, ha tornat a amenaçar Valdés en el primer període (min 11). Els de Guardiola milloraven amb el pas del temps i, arribada la mitja hora, el gol semblava només una qüestió de minuts. Iniesta i Ibrahimovic, de falta, ja havien avisat. Busquets no perdonaria.

La solució és la pissarra

L'equip ha tornat a trobar la solució als seus problemes en les jugades d'estratègia: Xavi ha llançat un córner que ha pentinat Touré al segon pal, on Busquets esperava per empènyer la pilota i fer gol. Es feia justícia, perquè l’Atlante portava estona havent perdut la batalla per la possessió. Alves, abans del descans, ha perdonat el 2-1.

Messi, revulsiu

Guardiola no ha tardat a treure dos dels seus homes més utilitzats a la segona part, Messi i Piqué, en lloc de Touré i Márquez. I l'argentí no ha trigat a demostrar perquè és el millor futbolista del planeta. En la seva primera jugada sobre el camp, ha rebut una brillant assistència d’Ibrahimovic i ha sentenciat davant Vilas (min 55). Leo Messi: el millor revulsiu del món.

Sis vegades Pedro

El partit seguia igual que després del 0-1, però ara amb el marcador favorable a l'equip blaugrana, que jugava com li agrada, triangulant, associant-se, marejant el rival. I en això un dels millors és Iniesta, que en el minut 67 s'ha escapat per la banda esquerra fins a entrar a l'àrea, on ha assistit a Pedro, letal quan mira a porta. Amb aquest gol el canari ja ha golejat en totes les competicions. Una garantia.

Tot i que encara quedaven 20 minuts i Márquez, de d’Atlante, ha tingut una clara ocasió que ha resolt Valdés, el matx s'havia quedat sense més història. El Barça, molt superior, es mesurarà dissabte a l’Estudiantes de La Plata pel tron mundial.