Assalt final pel tron mundial


El FC Barcelona s’enfronta aquesta tarda a l’Estudiantes de La Plata (17.00 hores (hora catalana), Telecinco, R@dio Barça) a la final del Mundial de Clubs, un títol que no ha aixecat mai a la seva història. Iniesta no jugarà.

Com Pedro , que ja ha golejat en sis competicions diferents en una mateixa temporada, el FC Barcelona intentarà assolir aquesta tarda una fita històrica: endur-se els sis títols de l’any. L’oportunitat és única i l’equip n’és molt conscient, segons va confessar divendres Josep Guardiola . El partit, massa important, massa transcendent, pràcticament no és abarcable amb paraules. El Barça, a més, mai ha guanyat aquest títol, exclusiu per als campions continentals de cada temporada. Ho intentarà per tercera vegada. Al 1992 i al 2006 no va poder ser.

Amb derrota o victòria, de llegenda

Amb aquest partit es tanca el millor any de la història d’un Barça que, de moment, ja ha aconseguit cinc títols aquest 2009. Ningú li retraurà res a l’equip si perd aquesta tarda, però els elogis serien eterns, inacabables, si es guanya. També es tanca un cercle. Estudiantes, el seu rival a la final, va vèncer el 1968 el Manchester United a la Copa Intercontinental. El Barça va batre els anglesos -que curiosament són també els vigents campions mundials- a la Champions d’aquest estiu. Ara tots dos lluiten pel tron mundial. No va més.

Sense Iniesta... però amb Messi

El Barça afrontarà el repte dels sis títols sense Andrés Iniesta i amb el dubte de Keita, que només s’ha entrenat amb la resta del grup un cop aquesta setmana, divendres. Messi , que va arribar just a la semifinal ( 3-1 ) pel seu esquinç de turmell, sembla progressar adequadament. Guardiola, doncs, comptarà amb 22 dels 23 homes que van viatjar fins a Abu Dhabi.

Estudiantes promet oposició

Al davant hi serà un equip que no travessa el seu millor moment i que es declara a si mateix com a no-favorit, Estudiantes de La Plata. Aquesta és l’etiqueta que millor els hi va: així van alçar la Copa Libertadores ara fa cinc mesos contra Cruzeiro. Liderats pel cognom Verón i per Boselli, el seu home gol, els argentins intentaran emular la fita aconseguida fa 41 anys amb el United. Han promès fer-ho com sigui. Serà un partit per a homes. Històric per a tots dos, gloriós únicament per a un.

Nota: Dades extretes de la Web del Barça.