Desgràcia en el descompte (1-1)

Un gol desafortunat en pròpia porteria de Piqué ha impedit la victòria culer al camp de l’Osasuna. Keita havia avançat a la segona part al Barça, amb oportunitats per haver sentenciat un duel complicat.

Dos punts se li han escapat al Barça en el temps de descompte. Els de Guardiola havien desencallat un partit molt rocós amb un gol de Keita al minut 71. Semblava que la victòria no se li escaparia al líder. L’Osasuna estava acusant tot l’esforç anterior i Ibra i Messi han tingut dues grans ocasions per decidir. No ho han fet i en el 92, Piqué s’ha introduït en pròpia porta una centrada de Camuñas. Un desenllaç inesperat i cruel.

Inici de líder

L’entrada en acció del Barça ha estat imponent. Tot just en el primer minut, Ricardo ha salvat el gol de Messi. L’argentí s’havia fet un forat a la frontal i havia disparat amb potència. A banda d’aquest avís, els blaugrana es desenvolupaven amb soltesa i fins i tot han aixecat l’admiració de la grada amb algun barret o túnel en la zona de creació. Però ni els homes de Camacho ni el públic estaven disposats a que el líder s’ho passés bé al Reyno de Navarra.

Treball de desgast

La pressió dels dos puntes locals impedia una sortida còmoda des del darrere del Barça, que ha reaccionat endarrerint uns metres Busquets. A més, l’Osasuna s’ha mostrat molt vertical i ha fet passar angúnies a la defensa culer. Principalment un actiu Aranda. Com acostuma a succeir, els de Guardiola han intentat desbloquejar el partit amb una brillant acció d’estratègia en què Ibra s’ha trobat sol dins l’àrea i el seu xut ha estat desviat per la saga vermella (min 28). Aquesta vegada no hi ha hagut sort. Calia seguir picant pedra.

Keita, en ratxa

El domini culer s’ha intensificat en el segon temps. En aquest període la pilota pràcticament ha estat tota l’hora dels visitants, que poc a poc han guanyant terreny. Faltava el més difícil: superar l’última línia i veure’s les cares amb el porter Ricardo. Amb aquesta intenció marxava Ibrahimovic quan ha estat caçat per Flaño. Incomprensiblement, el joc ha continuat. La paciència ha recollit els fruits al minut 71. Després d’una brillant acció col•lectiva Puyol ha centrat des de la dreta i Keita ha rematat a plaer al fons de la xarxa.

Infortuni màxim

El 0-1 ha obligat a l’Osasuna a obrir-se una mica i al Barça a contrarestar-lo amb ofici. I amb contraatacs. El partit es trencava per moments. Els blaugrana gaudien d’espais i els davanters han causat estralls. Ibra i Messi han tingut la sentència en uns contra uns davant de Ricardo. Els tres punts ja tenien el bitllet cap a la Ciutat Comtal quan al minut 92 una centrada des de l’esquerra de Camuñas l’ha rebutjat dins de la seva porteria Piqué. Un pal enorme sense marge per rebatir-lo. El temps s’havia exhaurit.