Una meravella de Pedro torna a decidir (1-0)

El FC Barcelona ha superat l'Almeria gràcies a una meravella de Pedro en el minut 31. El triomf, treballadíssim i davant un rival molt rocós, permet als de Guardiola igualar el millor inici de Lliga de la seva història.

Qui avisa no és traïdor. Hugo Sánchez va alertar en la roda de premsa prèvia que el seu equip s’havia fixat en l’Espanyol de la temporada passada -que va vèncer 1-2 al Camp Nou- per tombar el Barça. És a dir, interrupcions, faltes i pèrdues de temps estarien a l’ordre del dia per a l’Almeria, a l’espera d’un possible contraatac. I la fórmula, si no es té en compte la doble rematada al pal de Xavi i Pedro en el minut 17, ha funcionat fins a la mitja hora de partit.

Llavors, com a Mònaco o com contra el Kíev, ha aparegut Pedro, amb una obra d'art que ha resultat definitiva per certificar el millor inici de Lliga de la història del club. Els blaugranes, que s'han trobat més incòmodes a la segona part, han sabut defensar l'avantatge i ja sumen18 punts, líders en solitari a l'espera del que faci el Madrid aquest diumenge a Sevilla.

Márquez es converteix en Xavi

Per començar, un problema per al Barça: Xavi no estaria operatiu al centre del camp. Com a mínim no com és habitual, ja que l’exblaugrana Chico li ha dedicat un marcatge a l’home per tot el camp. El ‘6’ gairebé no rebia pilotes al cercle central. Guardiola, hàbil, ha donat instruccions ràpidament a Márquez, que avui estrenava titularitat aquesta temporada, perquè fos ell qui fes de Xavi. I el de Terrassa s’ha ubicat a la banda dreta, generant més espais per dins.

Pal, pal… i gol

Xavi no destacava en la distribució, com tampoc Iniesta, que com a interior també tenia una ombra a sobre anomenada Ortiz. Tot i això, el Barça generava perill. En el minut 19, una gran jugada d’Ibrahimovic ha generat una doble ocasió de Xavi -que sí apareixia en atac, per sorpresa- i Pedro, que han rematat al pal. El Camp Nou es lamentava. I més quan l’àrbitre no castigava els visitants per les seves repetides faltes. El Barça jugava amb intel•ligència tot i les circumstàncies, però la seva incomoditat era notòria.

Fins que del no-res ha aparegut Pedro que, després d’una mitja volta dins l’àrea, ha enviat un míssil teledirigit a l’escaire (min 31). Una obra d’art per a un jugador que ja ha golejat en totes les competicions aquest any.

L’Almeria recupera l’ànim

A la represa, cap notícia. L’Almeria continuava tancat al darrere, a l’espera del contraatac que no arribava. Xavi seguia semianul•lat a la banda dreta i el Barça manava igualment. Això sí, amb menys fluïdesa que al primer temps, sense ocasions. A mesura que passaven els minuts, els visitants s’han animat i han intentat fer mal al forat que deixava Piqué, que ara exercia de Márquez. O de Xavi, segons es miri.

Poder africà

Quan el matx estava més trencat, Guardiola ha donat entrada als seus dos africans, avui a la banqueta, Keita i Touré. Amb ells, els minuts finals han deixat de ser d'anada i tornada. El Barça ha manat fins al final, tal com fa a la classificació de Lliga, on ja suma els 18 punts possibles. És, juntament amb les temporades 1929/30, 1990/91 i 1997/98, el millor inici de la història blaugrana.