Ibrahimovic pot fer avui història


Ibrahimovic té un gran repte per davant

Barça - Almeria
Dissabte 03/10/2009 a les 20:00 per GOL TV

Els rècords estan sent una constant des que Josep Guardiola assumís la direcció tècnica del FC Barcelona i avui pot caure un més.

Per a això, el davanter Zlatan Ibrahimovic ha de tornar a marcar un gol. D'aconseguir-ho, serà el primer jugador en la història de l'entitat catalana a anotar les sis primeres jornades de Lliga, superant a César Rodríguez, que en l'exercici 1950-1951 va encadenar els cinc primers partits veient porta.

Ibrahimovic, que va aterrar aquesta temporada a les files barcelonistes, va debutar en el torneig de la regularitat tancant el marcador del duel davant l'Sporting de Gijón en el minut 82. Va ser el 3-0. Va marcar de cap, llançant-se en planxa després d'un centre del brasiler Alves.

Encara que el gol del suec va ser tardà i sense transcendència, ja que els punts ja estaven assegurats per al conjunt català, la veritat és que va servir per obrir un camí que, amb el pas dels partits, pot portar a un rècord inamovible des de fa 59 anys . Va tornar a marcar en el segon partit Ibrahimovic (davant el Getafe al Coliseum Alfonso Pérez). I en el següent, contra l'Atlètic de Madrid.

Tampoc va fallar davant el Racing de Santander ni davant el Màlaga ... Cinc gols en els cinc primers partits!. S' havia de retrocedir fins al curs 1950-1951 per rescatar un inici així. El lleonès César Rodríguez havia signat aquesta gesta, encara que en el pòquer de partits va ficar ni més ni menys de 9 gols. Avui, davant l'Almeria, Ibrahimovic pot superar el mític 'Perruques' si venç el marc andalús.

Cap jugador del Barça ha 'mullat' de forma consecutiva en les sis primeres jornades de Lliga. Més a prop no el pot tenir el suec. No acabarien aquí els reptes del davanter. Ni molt menys.

El següent seria encadenar quatre partits per donar caça al brasiler Ronaldo, que en l'exercici 1996-1997 es va donar el luxe de veure porta durant deu partits consecutius. Des del de la jornada 30 a la 39. I va poder seguir, però va haver de deixar el Barça per anar amb la seva selecció, que preparava la Copa Amèrica. Hauria seguit la ratxa del brasiler en els tres partits que es va perdre?

Ronaldo va trencar llavors una marca que estava en possessió del mític i inoblidable Mariano Martín, un golejador que va trencar motlles en la dècada dels quaranta. El Palència, en la campanya 1942-1943 havia encadenat 8 partits consecutius veient porta (13 gols). En el seu cas també va quedar el dubte de si hagués seguit golejant, ja que el campionat va baixar el teló quan hi havia entrat en ratxa ...

En l'exercici següent, 1943-1944, Martín va seguir marcant, ho va fer a la primera (dos gols) i segona jornada ( 'hat trick), però es tractava d'una altra temporada i entre l'últim partit d'un curs i el primer de l'altre havien passat pràcticament sis mesos. En qualsevol cas, prenent les ratxes dels jugadors del FC Barcelona en temporades regulars (de la primera a l'última jornada), el brasiler és l'home rècord.

Ibrahimovic, avui, pot donar un nou pas cap a una marca que es va establir 12 anys enrere. De fer-ho, estarà només a quatre partits d'igualar amb el que en el seu dia va ser anomenat com el 'Fenomen'. De tota manera, com sempre exigeix l'entrenador del FC Barcelona, cal anar pas a pas, pensar en el següent partit. I aquest és el d'aquesta tarda, davant l'Almeria.

Nota: Dades extretes del Diari SPORT