Manant a Europa (2-0)

El Barça s’ha situat líder del seu grup amb un clar triomf sobre el Dinamo de Kiev. Els gols de Messi i Pedro han donat els tres punts al vigent campió, que ha anat de menys a més.

Es complien 16 anys aquest dimarts de la llegendària victòria del Dream Team sobre el Dinamo de Kiev (4-1) i el Barça de Guardiola, el del Triplet, l’ha volgut homenatjar amb tres punts importants en l’estrena de la Champions al Camp Nou.

Segurament la nit del 2009 no serà tan recordada com la del 1993 perquè a l’equip li ha faltat la brillantor habitual en els metres definitius. Desencertat al principi, un gol de Messi a l’equador de la primera part li ha donat ales i només el porter Shovkovsky ha salvat una estripada major. Tot i el resultat advers, el Dinamo ha mantingut el plantejament ultraconservador al segon temps. Amb un domini territorial total dels culers, Pedro ha certificat un triomf que els col•loca líders de grup.

Situacions inusuals

A la maquinària blaugrana li ha costat arrencar. D’inici s’ha vist un Barça poc comú en el Camp Nou. Estava imprecís, abusiu en la conducció i fins i tot en algunes accions ha evidenciat poc enteniment entre els seus homes. El Dinamo, amb la línia defensiva molt endarrerida i amb Shevchenko com a pal de paller al davant, ha trepitjat els dominis de Valdés i ha donat un gran ensurt al minut 20 amb una jugada embolicada en què la pilota s’ha passejat pràcticament per sobre la línia de gol.

Messi canvia el panorama

El guió tan inesperat començava a enrarir l’ambient a la gespa i a la grada, en tot moment al costat de l’equip. Ha estat Messi, el rei de la Champions 2009, qui ha desencallat la situació amb l’1-0, gràcies a un xut que ha entrat amb la col•laboració de Shovkovski. El porter ucraïnès es redimiria a continuació. Perquè ha partir de llavors, el vigent campió d’Europa s’ha tret la son de les orelles.

El Dinamo s’escapa amb vida

Amb la confiança de tenir el marcador a favor, els automatismes de sempre ja s’entreveien. Els atacants, entre ells el reaparegut com a titular Iniesta, s’han anat sentint còmodes i les oportunitats cada cop eren més freqüents. Shovkovsky ha estat decisiu davant Messi (min 27), Ibra (32) i Xavi (min 39). Després d’un gol anul•lat al Dinamo per un fora de joc rigorós, l’argentí i el suec -aquest de tisora- han tornat a tenir el segon a les seves botes just abans del descans, però el porter contrari ha volat per evitar-lo. D’aquesta manera, malgrat el retrobament final del Barça, el partit seguia obert.

Pedro ensorra el mur

Els de Guardiola han aparegut en la represa disposats a tancar-lo el més aviat possible. Ibrahimovic ha estat a punt amb un cop de cap franc massa centrat (min 47). El conjunt blaugrana ara sí s’ha fet amb el control i tenia el Dinamo reduït al seu camp. Shovkovsky ha tornat a ser providencial en un llançament creuat de Zlatan que feia olor de gol (min 66). Els ucraïnesos estaven aculats al màxim per la insistència catalana i Pedro els ha castigat al minut 75 amb una gran diana amb l’esquerra.

Era la sentència. Un important triomf per a un Barça que ja mana a Europa amb quatre punts, un més que el segon, precisament el Dinamo de Kiev.