Pedro encarrila l’eliminatòria (0-2)

El Barça ha realitzat un partit molt seriós al camp de la Cultural Leonesa i ha deixat ben encarats els setzens de final de Copa. Pedro, autor dels dos gols, ha tornat a ser l’heroi.

No era gens habitual l’onze blaugrana al Reino de León, ja que sis dels puntals s’havien quedat descansant a Barcelona i Valdés havia deixat el seu lloc a Pinto. De totes maneres, el Barça ha engegat amb la màxima concentració la defensa del títol de Copa. No ha estat ni de bon tros el compromís més lluït del pentacampió. S’ha mostrat segur en la rereguarda, però s’ha prodigat poc al davant. Això sí, ha exhibit una efectivitat letal. Especialment Pedro. El canari, que ja ha golejat en totes les competicions, ha signat una diana en cada part i ha deixat els setzens de final molt ben encarrilats.

Poca profunditat

L’atreviment de Gai -la principal novetat juntament amb Jeffren com a lateral- trencava en comptagotes un inici monòton. El joc transcorria al centre del camp, on els dos equips es disputaven la pilota. El Barça, amb uns centrecampistes molt rocosos, solia ser el vencedor de la pugna, encara que li costava trobar els seus davanters. Per dotar de més fluïdesa a l’equip, al minut 20, Guardiola ha reubicat Touré. L’ivorià ha començat d’interior dret i s’ha intercanviat la posició amb Busquets per quedar-se de pivot. Així, es millorava en la sortida de l’esfèrica.

Golejador Pedro

Ha estat el ‘28’ blaugrana qui, entrant des del darrere, ha posat per primer cop en problemes el porter de la ‘Cultu’ Saizar (min 27). Despertava el Barça en atac. Després d’un ensurt de Chema, que ha rematat des del punt de penal lleugerament desviat una centrada des de l’esquerra (min 35), Gai ho ha tornat intentar amb un xut des de fora l’àrea que ha marxat pel lateral de la xarxa (min 36). El tímid increment de profunditat culer ha rebut el premi del gol. Ha estat obra de Pedro, que ha aprofitat una acció iniciada per Bojan per afusellar Saizar (min 40).

El Barça mata el partit

Semblava més incisiva la Cultural Leonesa en la represa. Amb dos llançaments perillosos de la frontal ha aixecat els ànims de la seva afició. Els de Yosu Uribe s’havien obert per buscar la igualada i s’han trobat amb el 0-2. Pedro ha tornat a ser letal. Al minut 52, ha definit amb una rematada creuada una brillant centrada de Jeffren, ja a l’extrem esquerre. El segon dels catalans ha esvaït les il·lusions locals.

Bona renda

El Barça, amb un marcador molt valuós, ha controlat amb ofici la resta de matx. Conscient que ja no podia saltar la sorpresa, s’ha sentit molt més còmode. No ha tingut més sobresalts. I hauria pogut ampliar l’avantatge per mitja de Touré (min 69) i d’un insistent Bojan. El vigent campió ha estat molt seriós de principi a fi i ha pogut donar l’alternativa a tres joves del filial: Gai, Jonathan dos Santos i Jonathan Soriano.