Futbol total (6-1)

El FC Barcelona ha recuperat la seva millor versió davant el Saragossa. Keita, amb un hat-trick, Ibrahimovic (2) i Messi han segellat un triomf que augmenta a tres punts l'avantatge respecte el Madrid.

Després de dos partits sense guanyar, el Barça ha tornat al camí de la victòria per la porta gran, amb gols i espectacle. L'equip ha ofert un joc de ritme constant i vertiginós, de molt alt nivell, inabastable per a un Saragossa que ja porta 45 anys sense guanyar al Camp Nou. Tot i l'excel•lència assolida en el futbol arran de gespa, tres dels sis gols han nascut en jugades a pilota aturada. Keita, amb un hat-trick, ha estat el protagonista d'un matx que també ha vist golejar novament a Ibrahimovic (2) i Messi, tots ells amb uns golassos de videoteca.

Si algú va dubtar un instant d'aquest equip aquests pensaments s’han esfumat en veure l'exhibició tècnica i de recursos d'Ibrahimovic, Messi i Iniesta, que han meravellat als més de 75.000 espectadors presents. El Madrid torna a estar tres punts per darrere d'un líder que trepitja fort: set victòries i un empat en vuit jornades. El millor Barça ha tornat amb un futbol total, el millor de la temporada.

Keita obre el marcador

El Barça s’ha retrobat amb la seva millor versió des del minut 1. Amb tota la possessió i la paciència del món, l'equip triangulava fins a trobar forats dalt. No han trigar a aparèixer. En els quinze primers minuts, Messi ja havia avisat tres vegades, Ibrahimovic una i Iniesta havia estat objecte d'un penal no assenyalat. Era només l'aperitiu. Keita, en una jugada nascuda en un córner, ha rematat de cap i boca de canó un centre de Messi. 1-0.

Ibra fa oblidar Alves

Semblava el Saragossa un ninot sense vida. Dominat pel Barça, només podia esperar les imprecisions rivals. I aquestes han estat força escasses aquest diumenge. Els de Guardiola tenien la finor i l'encert final que van faltar dies enrere. I, a més, tenien Ibrahimovic, que s'ha encarregat de fer oblidar Alves -que es va lesionar dimarts- amb un llançament de falta descomunal des de molt lluny. El Camp Nou ha rugit com una fera, d'acord amb el golàs anotat pel suec.

Letals en atac

Es portaven disputats 29 minuts i el partit semblava resolt. Messi es movia a plaer entre les línies aragoneses i, tant ell com els seus companys, se sentien còmodes sobre el camp. El joc era dolç, com ha quedat demostrat en la jugada del 3-0: Xavi regala una assistència en profunditat a Ibrahimovic que, tot seguit, dóna la passada de la mort a Keita per a que marqui la seva segona diana de la nit.

El suec repeteix

El 3-0 del descans semblava fins i tot curt. Messi, molt motivat, ha buscat el quart en una jugada de somni que no ha acabat amb gol de vaselina gràcies a l'encert de Carrizo. Després tindria una altra oportunitat claríssima que tampoc encertaria. El seu partit ha estat immens.

Abans d'aquesta última ocasió ha arribat el 4-0, amb els dos protagonistes de la nit associant-se: Keita, des de la banda esquerra, ha centrat perquè Ibrahimovic s'avancés i anotés amb un toc subtil amb l'exterior del peu. A cada acció, acabés o no en gol, hi havia un detall, un luxe, una petita obra d'art.

Hat-trick de Keita

El Saragossa ha donat les primeres senyals de vida en el minut 77, una mica tard, en un ú contra ú que Valdés ha salvat davant Ewerthon. A la mateixa jugada, però, un xut des de la frontal de Jorge López ha posat el 4-1. Sens dubte un miratge, perquè Messi ha respost tres minuts després amb una nova obra d'art - aquesta vegada sí ha funcionat la vaselina! Es feia justícia amb l'argentí.

El partit, però, continuava molt viu tot i la golejada. Ho ha demostrat Keita que, novament després d'un córner, s’ha imposat en el joc aeri i ha dirigit un cop de cap ajustat a la porteria visitant. Hat-trick i ovació per a ell i per a tots. Aquest equip enamora.