Apareix en el moment més oportú (0-2)


El Barça ha guanyat a Getafe gràcies als gols d’Ibrahimovic i Messi. Després d’un primer temps de lluita, en què els madrilenys han xutat dos cops al pal, l’equip s’ha exhibit en la segona part i ha trencat el duel.

Per al Barça mai ha estat fàcil reprendre la competició després d’una aturada per compromisos internacionals. Aquesta vegada no ha estat l’excepció. En el sempre complicat Coliseum Alfonso Pérez, el conjunt que dirigeix Pep Guardiola ha patit, sobretot en una primera mitja hora en la qual el rival ha estavellat dues pilotes al pal.

Tot i això, n’ha tingut prou de col·locar tota l’artilleria en els trenta minuts finals per emportar-se els tres punts de Getafe. Coincidint amb l’entrada d’Iniesta i Messi, Ibrahimovic ha tret tota el seu virtuosisme i ha estat decisiu en les dues dianes de la tarda. Ha estat el millor debut possible per a Txigrinski a l’eix de la defensa.

Dos grans ensurts

Sense alguns dels referents a l’onze, el Barça ha ofert la seva versió més sòbria i menys vistosa. D’entrada, el Getafe li ha regalat la pilota, però ho ha fet amb trampa: la pressió avançada dels madrilenys ha incomodat molt la circulació i ha desconnectat els davanters blaugrana. Tot i no tenir la possessió, els de Míchel han donat dos ensurts monumentals en forma de pal. Primer Albín ha col•locat una espectacular volea a la creueta (min 12) i després Soldado ha enviat una xilena a la fusta (min 28).

Més profunditat

La primera aproximació del Barça s’ha produït al minut 30, amb un llançament llunyà de Keita. A partir d’aquí, el vigent campió ha guanyat en profunditat i Xavi ho ha tornat a provar des de fora l’àrea (min 40). L’oportunitat més clara dels visitants en la primera part, però, l’ha signat Ibrahimovic just abans del descans, quan s’ha desfet del seu marcador amb un control genial, però el porter Ustari li ha endevinat les intencions en el cara a cara.

Torna Iniesta

A l’inici del segon temps s’ha produït un dels moments més esperats, la reaparició d’Andrés Iniesta. L’entrada del manxec ha vingut acompanyada de la de Messi i, és clar, amb aquests dos cracs sobre el terreny de joc s’ha vist un Barça més imponent. Ràpidament s’ha acostat als dominis d’Ustari amb una canonada endimoniada de Xavi que ha desviat l’argentí (min 60) i un cop de cap tou de Piqué (min 63).

Ibra providencial

Amb el Barça assemblant-se cada cop més al Barça i el Getafe ressentint-se de l’esforç físic, el gol era qüestió de temps. I ha arribat al minut 66. Un oportunista Ibrahimovic ha posat la punta del peu dret en una centrada letal d’Abidal per l’esquerra i ha fet entrar la pilota ajustada al pal. El 0-1 ha obligat els blaus a obrir-se i el pentacampió ha trobat espais al contraatac. Iniesta ha tingut la sentència en culminar una brillant jugada col•lectiva amb un xut massa centrat (min 77).

Demostració de força

En una acció similar, una assistència d’Alves l’ha matat Ibra dins l’àrea i l’ha cedit a Messi perquè amb el cap s’apuntés el definitiu 0-2 (min 80). L’equip jugava a plaer i fins i tot hagués pogut ampliar l’avantatge. És la quarta vegada que el Barça venç a Getafe. Els tres cops anteriors el triomf va donar pas al títol de Lliga. Bon senyal.

Gols

0-1 Ibrahimovic (min 66)
0-2 0-2 Messi (min 80)

Nota: Dades extretes de la Web del Barça.

Us recordo que el proper dimecres dia 16/09/2009 a les 20:45 per TV3 el Barça te el seu primer partit de Champions de la temporada i s'enfronta al Inter de Mila a San Siro....us mantindre informats.