Seattle Sounders FC & Barça

Cada vegada més entonats (0-4)

Un Barça netament superior goleja els Seattle Sounders en un matx molt complet dels de Guardiola. Messi (2), Jeffren i Pedro han signat les dianes blaugrana.

Partit rere partit l’evolució del Barça és més evident. En el segon compromís de la gira pels Estats Units, a Seattle, l’equip s’ha mostrat imponent: sòlid al darrere i veloç i letal al davant. Sobretot ha estat així en el primer temps, en el que ha xutat fins a 15 vegades. Messi s’ha erigit en un dels grans protagonistes d’aquest període, amb els dos gols i nombroses ocasions (entre elles un pal).

La segona part ha estat menys intensa i ha tingut un amo i senyor: el Barça. A part, ha servit perquè Jeffren i Pedro es consolidessin com els màxims golejadors de l’estiu.

Inici mogut

El mal estat de la gespa –també molt alta- ha estat el principal inconvenient que s’han trobat els dos equips per oferir un bon espectacle al Qwest Field de Seattle. Tot i això, el partit ha començat animat. Un contraatac amenaçador dels Sounders (min 3) ha estat respost per una rematada de Bojan neutralitzada pel porter Keller. I poc després, el trident ofensiu blaugrana format pel de Linyola, Messi i Henry s’ha inventat una acció que el francès ha finalitzat amb un xut massa fluix.

Apareix Messi

El Barça, cada cop més rodat, combinava amb força comoditat i aconseguia que els seus atacants estiguessin ben assistits. A partir, del minut 16 ha entrat en escena Leo Messi. Primer ha realitzat una jugada personal marca de la casa que només ha pogut frenar Keller (min 16). A continuació ha arribat el 0-1. Al minut 20, el crac argentí ha rebut la pilota a la frontal i ha batut el veterà porter amb un xut col·locadíssim amb l’interior del peu. I encara amb el rival atemorit per les seves genialitats, el ‘10’ des de dins l’àrea ha disparat a l’exterior de la xarxa.

El Barça s’agrada

Entremig del recital de Messi, l’ex de l’Arsenal Freddy Ljungberg s’ha fet amb un mal rebuig de Pinto i, amb tot a favor, ha xutat fora. Els Seattle Sounders formaven amb una defensa bastant avançada i el Barça ha causat estralls amb ràpides transicions. Abans del descans, Alves i Bojan ho han provat des de lluny i Messi ha enviat un toc subtil al pal. El de Rosario s’apuntaria el 0-2 al minut 40, quan ha baixat amb el pit una excepcional assistència de Xavi i ha superat Keller per sota les cames. El campió d’Europa agradava i s’agradava.

Un altre equip

Com havia succeït en els quatre partits de preparació anteriors, Pep Guardiola ha alineat un onze completament diferent al segon temps. Els Sounders també s’han rearmat i han endarrerit considerablement les línies. Així, la possessió barcelonista s’intensificava i es focalitzava en terreny contrari, encara que en el segon temps han estat moltes menys les arribades amb perill.

Novetats i gol de Jeffren

Això sí, s’ha vist un Maxwell cada cop més atrevit, un Henrique solvent des del lateral dret o un Gudjohnsen recordant vells temps com a davanter centre (ja ho va fer contra els Galaxy). I s’ha intuït que Pedro i Jeffren segueixen en estat de gràcia. Des de la banda esquerra, el primer s’ha inventat una bona oportunitat que ha pogut blocar el porter de Seattle. Al minut 75, novament Pedro ha centrat per Jeffren i aquest ha marcat el 0-3 amb una ràpida definició.

Rúbrica de Pedro

Però el ‘27’ blaugrana no volia marxar de Seattle sense tornar a veure porta i en l’últim minut ha aprofitat un rebuig del porter a xut de Maxwell per anotar el 0-4 final. El tricampió continua mantenint la tensió fins a l’acabament.

La propera i última estació de la gira nord-americana serà dissabte, a San Francisco, contra el Chivas mexicà.