Prèvia Chivas & Barça


L’última prova, a San Francisco

El Barça s’acomiada de la gira pels Estats Units i dels partits de preparació amb un amistós contra el Chivas de Guadalajara a San Francisco (5.00 h, TV3 i LaSexta). El següent compromís culer serà ja oficial: la Supercopa d’Espanya.

Si s’ha de jutjar pel que es va veure contra els Seattle Sounders, en el quart partit de preparació, el Barça arriba a la fase final de la pretemporada en un estat gairebé òptim. Aquest dissabte a la matinada (5.00 h, TV3 i LaSexta), el tricampió afronta el darrer amistós abans del començament de la competició oficial. L’espera el Chivas de Guadalajara al Candlestick Park. La tradició del rival el converteix en una bona prova de foc com a prèvia del duel amb l’Athletic Club.

Més proves

BARCELONA_08.jpgFins ara, en tots els enfrontaments Pep Guardiola ha alineat dos equips completament diferents en cada part. De les poques coses garantides en l’onze inicial blaugrana és que no hi formaran part els futbolistes que arrosseguen molèsties físiques: Iniesta, Ibrahimovic i Márquez. Aquest últim, per tant, no es podrà veure les cares sobre la gespa amb els seus compatriotes. En canvi, sí que ho farà Jonathan dos Santos, un dels joves que està oferint un bon rendiment en la pretemporada.

Els dos precedents

web_06.jpgEl Barça-Chivas s’està convertint pràcticament en un clàssic de l’estiu. Serà el tercer cop en quatre temporades que catalans i mexicans juguin entre ells. El 2006 van empatar a Los Angeles (1-1), mentre que la campanya anterior, a Chicago, el conjunt blaugrana es va imposar per un contundent 2-5.

Una institució a Mèxic

El Chivas de Guadalajara és l’equip amb més campionats de Mèxic, amb un total d’onze. Conegut popularment com a ‘Chivas rayadas’, el seu tret diferencial és que compta amb una plantilla molt jove (potencia el futbol base) i sense jugadors estrangers. Diversos estudis el situen entre els clubs de futbol amb més aficionats arreu del món.

L’última adquisició de l’entitat asteca és Omar Bravo, procedent del Deportivo de la Corunya. Per contra, davant el Barça el tècnic Francisco Ramírez no podrà comptar amb Magallón, Galindo i Medina, que estan concentrats amb la selecció mexicana.

Nota: Dades extretes de la Web del Barça.