Chivas & Barça


Un empat com a comiat (1-1)

El Barça ha tancat la gira pels Estats Units amb un empat contra el Chivas de Guadalajara. Tot i el domini absolut, ha hagut d’igualar un gol a la represa mexicà. Bojan, al minut 63, ha fet justícia.

Poques vegades l’esport, un partit de futbol, tindrà un sabor tan amarg com el d’aquesta nit als Estats Units. I és que gens importen els colors d’una samarreta davant la pèrdua d’una vida humana. Encara glaçat per la sobtada mort del capità espanyolista Dani Jarque, el Barça s’ha enfrontat al Chivas de Guadalajara en l’últim compromís de la gira pels Estats Units.

Ja se sap que en aquests casos el partit queda en un segon pla, però l’equip l’ha afrontat amb la màxima professionalitat per finalitzar la preparació a un nivell físic òptim. I ha empatat. La diana de Bojan ha equilibrat la que havia aconseguit el rival just després del descans.

En estat de xoc

Els rostres dels jugadors blaugrana –amb braçalets negres- reflectien la consternació que havien viscut en les hores prèvies. I el seu futbol se n’ha ressentit. Sí que ha estat dominant i imponent, però per estones li ha faltat aquella alegria i fantasia amb la que ha enamorat el món sencer. La primera ocasió del Barça s’ha produït al minut 13 amb una falta llunyana servida per Alves que ha blocat el porter. Leo Messi, avui de fals davanter centre, ha assumit gran part del protagonisme ofensiu i ha estat un maldecap per la poblada defensa ‘rayada’ durant la primera part.

Obstacles

El fort vent i l’ímpetu mexicà s’entreveien dos obstacles difícils de superar. Una brillant assistència del genial Messi ho ha aconseguit, però Henry, després de driblar el porter Míchel, no ha pogut finalitzar l’acció amb gol (min 29). A partir d’aquí, el Barça ha enfocat els metres finals amb més rapidesa i ha pogut desbloquejar l’endarrerida línia defensiva del Chivas. Al minut 35, una combinació entre Messi i Pedro ha estat a punt de convertir-se en el quart gol del canari a la gira. El porter del Chivas ha estat decisiu, com poc després amb un xut amb l’esquerra d’Henry.

Guió imprevist

Malgrat els intents finals del bàndol català, els gols es feien esperar. Al descans, Pep Guardiola ha realitzat vuit canvis (només han seguit Valdés, Alves i Pedro). El tècnic ha vist com a la represa el Chivas, pràcticament en la seva primera oportunitat, s’avançava per mitjà d’un impecable cop de cap de Morales (min 49). El guió, sobretot pel que havia passat al primer temps, no era el previst, però la reacció del Barça ha estat immediata. A continuació, Bojan no ha pogut resoldre un u contra u davant del porter, Alves ho ha provat de falta i Reynoso gairebé marca en pròpia porta.

Empata Bojan

El Barça s’abocava en l’àrea contrària i tanta insistència ha trobat recompensa al minut 63, quan un oportú Bojan ha empès al fons de la xarxa una endimoniada centrada d’Alves. Els laterals blaugrana tenien molta profunditat i tot seguit el mateix Alves ha enviat una centrada-xut al travesser. Amb tot, la possessió era escandalosament favorable al quadre culer.

Ensurt final

Tot i això, el Chivas ha estat a prop d’endur-se el triomf al minut 87, gràcies a una jugada personal de Padilla que ha culminat amb una rematada al pal, amb Valdés ja batut. No quedava temps per més. El Barça no ha pogut repetir la victòria de fa un any contra el club asteca, encara que tanca la gira pels Estats Units amb un balanç positiu pel que fa al rendiment ofert.

Gols

1-0 Morales (min 49)
1-1 Bojan (min 63)

Nota: Dades extretes de la Web del Barça.