Prèvia Athletic Club Bilbao & Barça


Torna la competició

Aquest diumenge (22.00 hores, TVE, R@dio Barça) el tricampió reprèn la competició oficial, 76 dies després de jugar a Riazor l’últim partit de la passada temporada. En joc estarà el primer títol, la Supercopa d’Espanya, contra l’Athletic Club.

La pilota torna a rodar. Com a mínim per a l’Athletic Club i el FC Barcelona que, com a respectius subcampió de Copa i campió de Lliga i Copa, s’enfronten aquesta nit a San Mamés, un dels millors escenaris possibles per tornar a viure la passió del futbol. Ingredients per a l’espectacle no en faltaran. El més important: tots dos es disputaran el primer títol de la temporada, la Supercopa d’Espanya. S’han acabat els amistosos de pretemporada.

Un atac condicionat

BARCELONA_11.jpgPer Guardiola, aquest matx d’anada serà un partit que servirà per veure quin rendiment poden oferir els joves del planter en un escenari com San Mamés. Perquè molts dels cracs blaugranes no hi seran per lesió, com Márquez, Iniesta o Ibrahimovic. És precisament a la línia d’atac on més dubtes hi ha a l’equip: Messi és baixa per a aquest primer desplaçament oficial ja que arrossega una sobrecàrrega a l’adductor i recte intern de la cuixa esquerra. Per la seva banda, Henry sí que viatge finalment tot i les molèsties que ha tingut aquesta setmana als tendons d'Aquil·les de totes dues cames. la tripleta ofensiva del Barça a San Mamés és tota una incògnita.

Els locals, sense Javi Martínez

Menys problemes té el tècnic dels bascos, Joaquín Caparrós, que compta amb la totalitat dels jugadors importants, tret de Javi Martínez, minvat físicament. Durant tota la setmana, s’havia especulat amb diferents absències, però finalment jugadors que havien estat dubte, com Toquero, Amorebieta o Iraizoz, estaran a disposició de l’entrenador.

Un títol desitjat

Tot i que la Supercopa d’Espanya no sigui una de les competicions més importants, el cert és que tots dos equips volen aixecar-la. El Barça, per començar bé la temporada posttriplet i continuar en una dinàmica guanyadora, en un any en què haurà de jugar fins a sis competicions. L’Athletic Club, perquè fa 25 anys que no aixeca cap títol oficial, des de la Supercopa aconseguida l’any 1984, l’única que té a les seves vitrines. El Barça, en canvi, cerca la seva vuitena .

Nota: Dades extretes de la Web del Barça.