Athletic Club Bilbao & Barça

La Supercopa, més a prop (1-2)

El tricampió ha començat amb bon peu la temporada oficial. Ha remuntat a San Mamés, gràcies als gols de Xavi i Pedro a la segona part, un partit que se li havia complicat amb el gol de De Marcos. La Supercopa d'Espanya és més a prop.

Com a Mestalla a la final de Copa, el Barça ha hagut d’afrontar un resultat advers contra l'Athletic Club. Un gol de De Marcos ha avançat els locals prop del descans, després d'un bon primer temps dels de Guardiola, que han respost amb sang freda a la segona part.

En aquesta, Xavi i Pedro, amb una canonada, han deixat la Supercopa d'Espanya encarrilada per als blaugranes. El FC Barcelona ha sabut sobreposar-se, així, a importants absències en la línia d'atac, en la qual els jugadors del planter, i també Henry, han rendit a un alt nivell. El títol, però, encara no està a la butxaca: es decidirà al Camp Nou diumenge vinent.

Arribades constants

El Barça ha començat intensíssim i molt inspirat, encadenant diverses ocasions clares de gol en els primers compassos de partit. Un xut de Bojan al travesser (min 4), un altre des de molt lluny d'Alves que l'ha fregat (min 11) i una darrera oportunitat de Xavi sol davant Iraizoz (min 24) haurien pogut posar un merescut 0-1 en el marcador.

Adéu al domini i 1-0

El ritme del partit era blaugrana, que ha combinat amb facilitat fins a la meitat del primer temps. En aquest moment el matx ha canviat: l'Athletic Club ha pressionat més amunt i ha començat a estirar línies, creant perill a través d'Ocio (min 31) i De Marcos, que ho ha provat des de prop del cercle central (min 36). Abans del descans el domini basc s'ha traduït en l'1-0, obra del mateix De Marcos, que s'ha beneficiat d'un rebot de Puyol que ha sorprès Valdés.

Xavi iguala

A la represa, el matx mantenia els mateixos símptomes, amb un Barça mancat d'associacions i amb un Athletic Club altament concentrat en la recuperació. Però en la primera bona i llarga combinació blaugrana ha arribat el gol de l'empat. L'ha anotat Xavi, que no perdona dues vegades, amb un tir recte des de dins de l'àrea, després d'una assistència de Pedro (min 58).

Remuntada culminada

Amb l'1-1, el matx ha tornat a canviar, i s'ha tancat així el cercle. El Barça ha recuperat el control del partit i també la pilota, i l'ha mogut amb criteri fins que ha arribat als peus de Pedro. Des de la seva zona en l'extrem dret, el de Tenerife ha connectat un míssil que Iraizoz només ha pogut fregar, mai desviar. Aquesta ‘pedrada’ ha enfonsat definitivament els bascos.

Alves, a punt de sentenciar

La Supercopa començava a tenyir-se de blaugrana a San Mamés. I gairebé molt més quan Alves ha dirigit un altre potent tir al travesser. Els pals s’havien aliat aquesta nit amb l'Athletic Club. En el tram final de partit, Jeffren ha substituït Henry i Busquets a Xavi, que ha sortit ovacionat de ‘La Catedral’. Serà el Camp Nou, però, el que coroni el campió del primer títol de la temporada.