Prèvia Seattle Sounders FC & Barça


Contra el Sounders, nou test





En el segon dels tres partits que jugaran als EUA, el Barça s’enfronta aquesta matinada al Seattle Sounders (4.30 h, TV3 i LaSexta). Els de Josep Guardiola tindran davant un equip que cada any que passa es consolida com un dels referents de l’MLS.

Contra el Seattle Sounders, Guardiola té davant una nova oportunitat per veure com s’integren els nous fitxatges dins l’estil de joc de l’equip. També serà una bona ocasió per seguir veient com els més joves segueixen esforçant-se per mantenir la confiança del tècnic i demostrar que tenen un lloc en aquesta plantilla. I, finalment, el matx també pot ser una bona opció per veure l’estat físic dels jugadors que van aconseguir el triplet i, per descomptat, de poder gaudir d’alguna jugada de Leo Messi.

Valdés, baixa

Després de l’entrenament del matí Víctor Valdés, amb una sobrecàrrega al genoll dret, ha quedat descartat per al partit. Alhora caldrà esperar per veure el debut de Zlatan Ibrahimovic, que tot i que ja s’entrena encara no pot jugar. Qui tampoc saltarà al terreny de joc és Andrés Iniesta, que continua amb el procés de recuperar la forma física després de patir un virus.

Ple al Qwest Field Stadium

Com ja va passar a Los Angeles, s’espera que el Qwest Field Stadium, escenari del partit, també s’ompli després que s’exhaurissin totes les entrades disponibles. I és que a més de les ganes per veure el tricampió, cal recordar que el Seattle Sounders té al darrere una afició 100% entregada que no voldrà perdre el partit. Per això els de Guardiola tenen davant un equip que de ben segur no els posarà les coses fàcils, ja que es troba en plena temporada en una situació molt bona: segon de la Conferència Oest de l’MLS.

Canvi de gespa

Una de les notes curioses del partit és que amb la visita del Barça els organitzadors han hagut de canviar la gespa artificial del Qwest Field Stadium per gespa natural. En només 48 hores, ja que la van començar a instal•lar dilluns, l’estadi tindrà per unes hores un terreny de joc una mica diferent de l’habitual.

Ljungberg, jugador franquícia

L’estrella del Seattle Sounders és el jugador suec Fredrik Ljungberg. El futbolista és el jugador franquícia de l’equip, és a dir, que supera el límit salarial que fixa l’MLS. Amb l’arribada de David Beckham, l’MLS va establir que només un jugador per equip pogués superar el llindar salarial establert.

El suec es retrobarà amb Henry, amb qui va compartir vestidor a l’Arsenal durant vuit anys, i amb el seu compatriota, Zlatan Ibrahimovic.

Nota: Dades extretes de la Web del Barça.