LA Galaxy & Barça

Triomf amb estil (1-2)

El Barça ha imposat el seu joc i ha vençut Los Angeles Galaxy per 1-2. Dos joves del planter, Pedro i Jeffren, han materialitzat el domini culer amb les dues dianes culers.

El Barça ha inaugurat la gira pels Estats Units amb un triomf solvent contra Los Angeles Galaxy i deixant una impecable imatge en un pràcticament ple estadi Rose Bowl de Pasadena. El dia en què s’han estrenat amb bon peu Maxwell, Márquez, Henry i els internacionals que van disputar la Copa Confederacions, el conjunt blaugrana ha vençut gràcies els gols de Pedro i Jeffren.

Ho ha fet a la seva manera: sense gairebé deixar ensumar la pilota al contrari. Només una espectacular diana de Beckham de falta ha fet perillar la victòria en un partit amb clar color blaugrana.

Domini culer

El campió d’Europa ha engegat amb força. Tot just al minut 11, Pedro ha enviat al fons de la xarxa una oportunitat que havia iniciat ell amb un xut desviat amb problemes pel porter Saunders i en la que Messi també ho havia provat. En un primer temps amb poques interrupcions, els de Guardiola han assolit uns percentatges altíssims de possessió de l’esfèrica, encara que els ha costat crear perill. El següent en avisar ha estat Keita amb una canonada desviada per la defensa local (min 20).

Golàs de Beckham

Els Galaxy, un dels equips punters de la Major League Soccer, també hi volia dir la seva i al minut 29 ha tingut l’empat a tocar, quan una centrada marca de la casa de David Beckham (força xiulat pel seu públic) ha estat rematada lleugerament alta per Dunivant. En els instants previs al descans, el Barça ha tornat a insistir, amb dues grans ocasions de Bojan (min 37) i l’avui capità Messi (min 41), però ha estat el rival, mitjançant una falta executada magistralment per Beckham, qui ha aconseguit el gol.

Dos onzes diferents

Deu canvis ha realitzat el Barça al descans. Només Henrique, que a la mitja hora havia entrat pel recuperat Márquez, s’ha mantingut sobre la gespa (al minut 60 l’ha substituït Piqué). Un d’ells, Xavi, ho ha intentat amb una falta directa que s’ha perdut lleugerament alta (min 56). A continuació, l’estrella local, Donovan, ha donat mostres de la seva qualitat amb una intervenció que ha obligat Valdés a lluir-se (min 65).

Jeffren sentencia

Han perdonat els Galaxy i, tot seguit, el Barça ha anotat el segon després d’una letal assistència de Busquets sobre Jeffren, que ha batut amb serenor el porter. D’aquesta manera, el conjunt blaugrana traduïa el seu control del joc amb un avantatge en el marcador. El mateix Jeffren ha estat a punt de sumar el tercer en rematar una centrada de la mort d’un actiu Henry (min 74). I és que el segon gol català ha pesat com una llosa sobre el quadre nord-americà.

Sense complicacions

Tant, que el Barça no ha temut en cap moment pel resultat. Si bé és cert que el ritme ha baixat a les acaballes, coincidint amb la majoria dels canvis dels Galaxy, l’equip no ha perdut mai la identitat i el rigor tàctic. Com ha dit Guardiola després del xiulet final, ha estat un bon test.