Només apte per a campions


El guanyador de la Champions, el Barça, i el de la UEFA, el Xakhtar Donetsk, s’enfronten aquest divendres a Mònaco amb la Supercopa d’Europa en joc (20.45 h, TV3).

El Barça de Guardiola té una oportunitat històrica de fer encara més gran la seva llegenda. Després de guanyar consecutivament la Copa, la Lliga, la Champions i la Supercopa d’Espanya, l’equip pot sumar el cinquè títol. Es tracta de la Supercopa d’Europa, que es disputarà aquest vespre a Mònaco, amb el Xakhtar Donetsk, campió de la UEFA, com a rival.

Serà la setena final de la Supercopa continental per al FC Barcelona, que fins ara només se n’ha pogut adjudicar dues. L’única presència en aquesta competició des que es disputa a partit únic va ser fa tres anys i evoca un molt mal record perquè el Sevilla es va imposar per un contundent 3-0.

Tots a Mònaco

2009-08-23_FCB_-_ATHLETIC_BILBAO_001.JPGPrecisament, evitar els errors del passat és un dels objectius de la plantilla blaugrana. El cos tècnic ha seguit el mateix ritual que en les anteriors finals i ha desplaçat tots els disponibles al Principat. Fins i tot Márquez i Iniesta, en la fase final de la seva recuperació. Així doncs, el Tricampió en ple va poder comprovar, en l’entrenament previ, que la gespa de l’estadi Louis II no està ni molt menys en perfectes condicions.

Vells coneguts

L’adversari, el Xakhtar, és un vell conegut per al conjunt blaugrana. I és que tots dos van quedar enquadrats en el mateix grup en l’última edició de la Champions. Llavors, els catalans van guanyar a domicili per un agònic 1-2, mentre que els ucraïnesos van vèncer al Camp Nou per 2-3. En ambdós duels es va veure un bon futbol, el més lògic en una cita entre equips que dispensen un bon tracte a la pilota.

Contra Txigrinski

WEB_01.jpgUna de les estrelles del conjunt que dirigeix Mircea Lucescu és Dmitro Txigrinski , el central que va anunciar que després de la Supercopa d’Europa s’incorporaria al Barça. Serà la gran atracció. La resta de puntals són estrangers i principalment brasilers. El Xakhtar ja no té el corpulent Brandao, però la tripleta atacant Ilsinho, Luiz Adriano i Fernandinho està sobrada de qualitat tècnica per mantenir-lo a l’elit europea.

Nota: Dades extretes de la Web del Barça.