La llegenda del triplet continua

El campió del triplet s'ha alçat amb la vuitena Supercopa d'Espanya de la seva història després de batre l'Athletic Club per 3-0 al Camp Nou. Dos gols de Messi, un de penal, i un de Bojan han decidit l'eliminatòria.

El títol és blaugrana amb total mereixement. Un primer temps sublim, només faltat de gols, i una segona part molt efectiva han permès els culers celebrar la Supercopa d'Espanya per vuitena vegada. L'Athletic Club només ha rematat una vegada a porta en 90 minuts, i això que necessitava dos gols.

El Barça, fidel a la seva filosofia tal i com va prometre Guardiola, ha sortit a atacar malgrat l'avantatge aconseguit en l'anada ( 1-2 ). Els blaugranes han aprofitat les badades d'Ustaritz -protagonista negatiu en els tres gols- a la represa per rematar l'eliminatòria amb dos gols de Messi i un de Bojan. El campió del triplet és insaciable i la seva llegenda continua: quatre títols al 2009.

Inici tranquil

Després d'un primer quart d'hora de tempteig amistós, FC Barcelona i Athletic Club han començat a buscar el gol. Els visitants ho han intentat amb un llançament de falta molt llunyana d'Orbaiz, que segurament ha estat el que ha activat definitivament als de Guardiola. Perquè des d'aquest moment, només ha hagut un únic equip sobre el terreny de joc. I vestia de blaugrana.

Increïble, però sense gols

Xavi nodria l'atac del Barça. Seu ha estat el llançament de falta que Henry ha rematat fregant el pal i seva l'assistència que Messi no ha pogut culminar. Després, un recital de futbol de toc ha inundat el Camp Nou, en què l'Athletic Club no s'ha ofegat, sobretot, gràcies a Iraizoz. Piqué i Ibrahimovic, aquest amb una rematada acrobàtica, espectacular, no han pogut batre’l. Costava de creure que encara regnés el 0-0. A més a més, un tir de Keita que anava a gol s'ha trobat amb Touré en la seva trajectòria. Certament increïble.

Messi obre la llauna

Un mal lliurament en el seu propi camp d'Ustaritz, que li ha regalat la pilota a Xavi, ha liquidat la resistència bilbaïna. El ‘6’ del Barça ha cedit a Ibrahimovic, i aquest de primeres a Messi, que ha superat Iraizoz amb un toc subtil amb la cama dreta. Gol i eliminatòria sentenciada.

De l'1-0 al 3-0, en cinc minuts

El Barça no ha tingut prou amb l'1-0 i ha anat a per més. Puyol ha rematat de cap al travesser i Alves, en una de les seves múltiples incursions per la dreta, ha provocat un penal -Ustaritz l’ha tombat- que ha materialitzat Messi. Era el segon de l'argentí.

Cinc minuts després, en el minut 72, una nova badada d'Ustaritz ha permès el 3-0. La seva cessió al porter s'ha quedat curta i Bojan, fresc després d'haver substituït Ibrahimovic un minut abans, ha interceptat la pilota i ha deixat assegut Iraizoz. Caminant i sense pressa, el de Linyola l'ha deixat rere de la línia de gol. Ja hi havia campió.