La primera final


El Camp Nou acull aquest diumenge (22.00 hores, TVE i R@dio Barça) la tornada de la Supercopa d’Espanya, entre el Barça i l’Athletic Club. Els de Guardiola miraran de fer bo l’1-2 assolit a San Mamés.

Mai és massa d’hora per guanyar un títol, encara que sigui 23 d’agost. Això és el que deuen pensar els jugadors del Barça i també els de l’Athletic Club, que aquesta nit es veuen les cares al Camp Nou en la primera final de la temporada. Es tracta del segon acte de l’eliminatòria, després de l’1-2 viscut a Bilbao.

Oportunitat per començar bé

WEB_10.jpgTots dos equips arriben al matx amb un ull posat a Europa; el Barça disputarà divendres vinent la Supercopa d’Europa contra el Xakhtar, mentre que l’Athletic Club es jugarà la seva presència a l’Europa League a camp del Tromso. Però tant Guardiola com Caparrós són conscients que aquest diumenge poden començar el curs futbolístic afegint un nou títol al palmarès del club. Cap dels dos hi renuncia.

24 disponibles

20090819_M3_0251.jpgEl tècnic blaugrana disposa de fins a 24 jugadors per aquest enfrontament. Només Márquez i Iniesta, encara sense l’alta mèdica, se’l perdran. En canvi, cinc jugadors del filial –Oier, Fontàs, Muniesa, Jonathan i Jeffren– s’han estat entrenant amb el primer equip durant els últims dies i podrien entrar en la convocatòria que Guardiola farà pública poc abans del matx. Fontàs i Jonathan, a més de Maxwell i Ibrahimovic, podrien debutar en partit oficial al Camp Nou.

Absències a l’equip basc

Pitjor es presenta el matx per als bascos que, a banda d’haver de capgirar l’1-2 patit a l’anada, han de fer-ho sense alguns dels seus puntals. Homes com Amorebieta, Javi Martínez, Yeste, Susaeta o De Marcos, l’autor del gol bilbaí a l’anada, no jugaran al Camp Nou. Malgrat les baixes, l’Athletic Club no renunciarà a la remuntada. És el que tenen les finals.

Nota: Dades extretes de la Web del Barça.