Comença la reconquesta


Després de guanyar-ho tot, l’equip debuta al campionat de Lliga contra l’Sporting de Gijón aquesta nit (22.00 h, Gol TV i R@dio Barça). El Barça, molt exigit físicament a Mònaco, no pot comptar amb Messi, Iniesta i Márquez.

5copes.jpgHan hagut de passar 57 anys perquè el Camp Nou tingui l’oportunitat d’aplaudir, un altre cop, un Barça de les Cinc Copes. Si el 1952 els Ramallets, Biosca, Segarra, César, Kubala i companyia es guanyaven la vida eterna amb la Copa Llatina, la Lliga, la Copa d’Espanya i els trofeus Eva Duarte i Martini & Rossi, el 2009 el conjunt que dirigeix Pep Guardiola ha emulat la seva gesta amb la Champions, la Lliga, la Copa del Rei, la Supercopa d’Espanya i la Supercopa d’Europa. Corren temps molt diferents, però els dos equips presenten nítidament trets en comú, com ara la qualitat, la cultura de l’esforç i la fe en el planter.

Es va poder comprovar a Mònaco. Divendres, després de cent vint minuts de lluita i de persistència contra el Xakhtar Donetsk, un gol de Pedro va fer justícia amb els mèrits demostrats pel campió d’Europa i li va atorgar la seva tercera Supercopa continental. El cinquè títol en quatre mesos.

Sense Messi

2009-08-23_FCB_-_ATHLETIC_BILBAO_013.JPGAmb tots aquests èxits de rerefons, aquest dilluns comença la reconquesta. I la primera revàlida és a la Lliga. El Barça tanca la primera jornada de la competició davant l’Sporting de Gijón. Serà el tercer compromís de la temporada a casa –després del Gamper i la Supercopa d’Espanya– i el primer sense la seva gran estrella, Leo Messi. El ‘10’ blaugrana es va desplaçar directament de Mònaco a l’Argentina, on disputarà en els propers dies un partit decisiu per a la seva selecció.

Joves reforços

A banda de la baixa de Messi, el Barça s’estrenarà al campionat sense Iniesta i Márquez, encara sense l’alta mèdica. Gudjohnsen i Henrique, per la seva banda, no van participar en l’entrenament d’ahir perquè estaven pendents de resoldre el seu futur. Així doncs, l’equip afrontarà el duel amb reforços del filial, que poden tenir un paper rellevant en la rotació de l’equip, que va acumular un enorme desgast fa tres dies a Mònaco. I, precisament, un dels protagonistes d’aquella final en el bàndol ucraïnès, Dmitro Txigrinski, presenciarà el duel des de la Llotja de l’estadi. El central és l’última incorporació barcelonista.

L’Sporting, sense renunciar a res

FCB-SPORTING_x23x.jpgUna altra compareixença sempre benvinguda al Camp Nou és la de l’exblaugrana Enrique Castro ‘Quini’, ara delegat de l’Sporting de Gijón . El conjunt blanc-i-vermell va viatjar a Barcelona amb algunes absències. Són les dels lesionats Cuéllar, Iván Hernández, Matabuena, Carmelo i Andreu i el sancionat Luis Morán. Tot i això, el seu tècnic Manolo Preciado no renuncia a res. Ni a la victòria, que l’Sporting només ha aconseguit en una de les seves 38 visites a l’estadi en Lliga.

Nota: Dades extretes de la Web del Barça.