La nit dels córners


El Barça de les Cinc Copes ha debutat a la Lliga amb un contundent triomf sobre l’Sporting de Gijón. Bojan, Keita i Ibrahimovic han estat els autors d’uns gols originats en serveis des de la cantonada.

Tres dies després de proclamar-se supercampió d’Europa, el Barça ha ofert la seva versió més sòbria per debutar amb bon peu a la Lliga. El primer escull al Camp Nou era un descarat Sporting de Gijón. A falta de la brillantor habitual, l’equip ha exhibit efectivitat i recursos, ja que totes les dianes, obra de Bojan, Keita i Ibrahimovic, han vingut en serveis de córner.

Embús pel centre

Sense la màgia de Messi i d’Henry a les bandes, el pentacampió ha tendit a atacar pel centre durant el primer temps. Li ha sortit bé a vegades, com en una acció en el minut 3 en què Ibrahimovic ha xutat desviat, però en general li ha costat evitar les aglomeracions a la zona ampla i que provocaven més d’una imprecisió. L’Sporting, atent als puntuals col•lapses circulatoris blaugrana, ha disposat d’una bona opció per mitjà de Castro (min 10) que s’ha perdut alta.

Bojan ensorra el mur

La possessió era escandalosament favorable al Barça, però l’Sporting de mica en mica s’anava traient de sobre la timidesa inicial. No semblava una presa fàcil aquest atrevit conjunt que dirigeix Manuel Preciado. El Barça, molt pràctic, ha hagut de desencallar el partit a pilota parada. Al minut 17, Keita ha pentinat un córner i Bojan, des del segon pal, ha rematat amb el cap al fons de la xarxa. El gol no ha minat la moral dels asturians, que han seguit amenaçadors.

Premi al control

Tot i això, els de Guardiola han adormit les esperances blanc-i-vermelles amb un control absolut del joc. I el domini ha donat fruits progressivament. Ibra ha ensenyat constantment les seves ganes d’estrenar-se com a blaugrana i d’agradar a l’afició. Bojan, un instint letal innat. Seva ha estat l’ocasió que ha provocat el córner desencadenant del segon gol. Aquest ha arribat al minut 42: Keita, pletòric en aquest començament de temporada, ha rematat a boca de canó una enverinada centrada d’Alves.

Mana el Barça

No ha perdut la concentració el Barça a la represa. Ibrahimovic, amb un xut des de la frontal, i Maxwell, amb una passada mortífera des de la línia de fons, han recordat al rival que al Camp Nou no s’hi ve precisament a gaudir. Aquí, el que s’ho acostuma a passar bé és el Barça. Sobretot si aconsegueix obrir el camp, com en la segona part. Malgrat que l’Sporting no s’ha rendit, el vigent campió rendibilitzava espurnes de la seva qualitat per centrar l’atenció en la porteria contrària. D’aquesta manera, al minut 67, Keita ha enviat al pal una altra pilota procedent de la cantonada.

Marca Ibra

Era la nit dels córners. Així, al 81, Ibrahimovic ha marcat la seva primera diana com a barcelonista en culminar una assistència d’Alves. L’estrena realitzadora del gegant suec ha estat molt celebrada pels seus companys i per l’afició culer. Tot i les lesions anteriors de Maxwell i Bojan, ha estat el final desitjat per a la primera jornada de Lliga.

Gols

1-0 Bojan (min 17)
2-0 Keita (min 42)
3-0 Ibrahimovic (min 81)

Nota: Dades extretes de la Web del Barça.