Tottenham & Barça

Bones sensacions en l’estrena (1-1)

Tottenham i Barça han empatat en l’estrena de l’equip blaugrana a la pretemporada 2009/10. Els de Guardiola han tingut la pilota i han manat, però el gol de Bojan al primer temps ha estat igualat per Livermore prop del final.

El Barça ha començat aquest divendres el seu camí a la temporada 2009/10. Ha estat una estrena positiva per al conjunt de Guardiola, que ha fet jugar 22 jugadors, 11 a cadascuna de les meitats. Fins a sis futbolistes del primer equip -Valdés, Márquez, Maxwell, Hleb, Messi Henry- no han participat, cosa que ha donat un major protagonisme al planter: 15 dels 22 jugadors blaugranes eren del futbol base del Barça.

Tot i la joventut dels de Guardiola, l’equip ha manat en tot moment contra un Tottenham molt més rodat -era el seu quart partit- i amb un onze força menys experimental. Bojan ha avançat els blaugranes al primer temps, mentre que Livermore ha igualat quan el partit moria.

La pilota, per al Barça

Tot i ser el primer partit de la pretemporada, tot i el poc rodatge físic i tot i l’onze ple de novetats, el Barça ha mantingut el seu segell de sempre. Ha tingut la pilota i l’ha mogut amb plaer, davant un equip amb molts més noms sobre la gespa. Gràcies a aquest joc d’associacions ha arribat la primera ocasió blaugrana, però el xut de Bojan l’ha refusat Cudicini a córner (min 20).

El primer gol, de Bojan

Ha estat el mateix Bojan qui ha obert la llauna anglesa a la Wembley Cup. Gran part del mèrit del gol, però, ha estat per a Touré, que ha emulat la seva jugada de la final de Copa i s’ha plantat a l’àrea rival havent-se desfet de fins a tres jugadors. Finalment un defensa li ha robat la pilota, però allà era Bojan per afusellar Cudicini. El primer gol de la pretemporada duia la signatura del planter. Tot seguit, Pedro ha vist com li anul•laven per fora de joc un gol legal.

En el tram final de la primera part, el Tottenham ho ha provat més i ha gaudit d’una doble ocasió que ha acabat amb un remat al travesser i una bona aturada de Jorquera.

Debuta Henrique

A la mitja part Guardiola ha canviat completament l’onze i ha fet debutar Henrique, que ha tingut com a parella de central a Muniesa. La segona part ha estat força més tranquila, tot i que la jove davantera blaugrana -formada per Edu Oriol, Rochina i Jeffren- creava més perill que la del Tottenham. Aquesta segona meitat ha deixat una altra curiositat: Pinto ha lluït el braçalet de capità, una mostra més de la joventut de l'equip.

Empata Livermore

Quan el matx encarava el seu final el Tottenham, que funcionava a ràfagues, ha aconseguit l’empat després d’una centrada des de la banda esquerra, mitjançant Livermore. Wembley, majoritàriament favorable al conjunt britànic, ha apujat el seu volum i ha donat ales als seus, que malgrat el suport no han pogut capgirar el resultat final, l’1-1, que deixa bones sensacions als blaugranes.