Prèvia Al-Ahly & Barça


Comiat amb el segon test

El Barça diu adéu a l’estada anglesa amb un segon amistós a Wembley (14.30 h). És molt probable davant l’Al-Ahly, un dels equips més importants de l’Àfrica, que Guardiola doni minuts a tots els jugadors desplaçats.

Es va veure molt bé en el debut contra el Tottenham quin serà el tarannà del Barça en la Wembley Cup. Divendres Pep Guardiola va alinear dos onzes completament diferents en els dos temps i amb un pes important per al planter. I van donar la cara. Aquest dilluns al migdia el tricampió afronta contra l’Al-Ahly el segon i últim partit de l’estada a Londres. Serà el comiat de l’emblemàtic Wembley i necessitarà una golejada davant els egipcis per conquerir el torneig.

Dues possibles novetats

2009-07-20_MESSI_01.jpgLes principals novetats en el conjunt blaugrana podrien ser Leo Messi i Víctor Valdés, absents en el primer partit. L’argentí no va jugar contra el Tottenham per unes molèsties en una cuixa. En canvi, Hleb, Henry, Maxwell i Márquez segueixen treballant al marge del grup. Tampoc hi seran, evidentment, els participants a la Copa de les Confederacions, que no va viatjar a Bisham Abbey Marlow.

Rei a l’Àfrica

Després de l’empat inicial, perquè el Barça guanyi la Wembley Cup hauria de golejar l’Al-Ahly i esperar el resultat de l’altre duel, el Celtic de Glasgow-Tottenham. Tot i que va perdre davant els escocesos per 5-0, l’Al-Ahly és un dels indiscutibles referents del futbol africà. Per alguna cosa s’ha imposat en les cinc últimes Lligues del seu país i ja en suma més d’una trentena.

Un precedent inoblidable

web_05.jpgNo és la primera vegada que el Barça es creua en el camí de l’Al-Ahly. El matx té un precedent inoblidable. El 24 d’abril del 2007 van disputar un amistós a Egipte que es va saldar amb un 0-4 a favor dels catalans. Qui segur que no oblidarà mai aquell dia és Bojan Krkic, ja que va debutar amb el primer equip amb 16 anys i ho va fer, és clar, amb un gol.


Nota: Dades extretes de la Web del Barça.