Al-Alhy & Barça

Golejada per acomiadar Wembley (1-4)

El FC Barcelona ha sumat el primer triomf de la pretemporada en batre l’Al-Ahly per 1-4, amb gols de Bojan, Rueda, Jeffren i Pedro. L’equip blaugrana ha anat de menys a més i ha acabat sent l’amo i senyor del matx.

Segon test i primera victòria per al Barça. Però el cert és que els homes de Guardiola han estat força superiors al conjunt egipci, sobretot a la segona part, en què Valdés i Messi s’han estrenat a la pretemporada i en què Jeffren i Pedro han sentenciat el partit. Abans, a la primera, l’Al-Ahly havia plantat cara i jugat de tu a tu als blaugranes que, malgrat tot, han marxat al descans per davant gràcies a les dianes de Bojan i Rueda.

Guardiola, com va fer contra el Tottenham , ha alineat dos onzes completament diferents a la primera i a la segona meitat, i ha fet jugar fins a 16 jugadors del planter.

Igualtat inicial

El Barça ha començat fort i ha provocat quatre córners en els 180 primers segons de partit. Després el matx s’ha igualat, una tònica que s’ha mantingut durant tot el primer temps. Només una acció de talent de Bojan, que s’ha desfet d’un defensa i amb una rematada creuada ha fet gol i ha pogut desnivellar el matx. La jugada, un contracop, l’havia iniciat Rochina (min 15).

L’Al-Ahly ha augmentat el seu nivell amb el 0-1 i, després d’una passada a l’espai, El Agizy ha superat la sortida de Jorquera (min 30).

Golàs de Rueda

El matx avançava sense un dominador clar. L’Al-Ahly gaudia d’una possessió superior a la prevista i el Barça ha posat l’1-2 en el marcador gràcies a un golàs de Rueda, que des de més de 25 metres ha connectat un míssil amb la cama dreta (min 41). Sense exhibir el seu millor repertori, l’equip de Guardiola –format a la primera part per vuit jugadors de casa– manava a la mitja part. Havia estat un Barça eficaç.

Jeffren i Pedro sentencien

A la segona meitat, amb un equip completament nou, s’ha trencat la igualtat. L’equip blaugrana ha aconseguit dominar del tot la pilota i ha controlat tota la segona part. Una triangulació entre Messi i Pedro ha acabat amb el gol de Jeffren i amb la lesió del porter egipci, que ha topat amb Gudjohnsen (min 55). Minuts després ha arribat l’1-4, en una bona combinació entre l’islandès i Pedro, que ha definit amb un xut creuat (min 66). De l’Al-Ahly del primer temps, ni rastre.

Opcions per a l’1-5

El FC Barcelona hauria pogut ampliar encara més el seu avantatge mitjançant Jeffren i Dalmau, però el porter suplent dels egipcis ha resolt les situacions de forma decisiva.

Finalment, els de Guardiola s’han imposat per 1-4 i han tancat la Wembley Cup amb un empat contra el Tottenham (1-1) i una victòria contundent contra l’Al-Ahly (1-4), amb cinc gols fets per jugadors del planter.