Un autèntic grup de la mort


Quan falten dues jornades per al final de la fase, els quatre equips de la lligueta del Barça tenen opcions de classificar-se i de quedar eliminats. És un dels grups més igualats de la història de la Champions.

Semblava un tòpic recurrent quan es va anomenar ‘grup de la mort’ l’enquadrament del Barça amb l’Inter de Milà, el Dinamo de Kíev i el Rubin Kazan a la Champions. El temps ha acabat donant la raó als qui van avisar de la complexitat del grup. Disputades quatre jornades, la igualtat és màxima: els italians són líders amb sis punts, un més que els tàrtars i els catalans, mentre que els ucraïnesos són últims, amb quatre. Tots, doncs, tenen moltes opcions de classificar-se i també de quedar fora. A hores d’ara, no hi ha cap més grup que tingui una situació com aquesta.

Tots són líders a la seva Lliga

L’entitat dels quatre clubs del grup F és inqüestionable. Cadascun d’ells lidera el seu campionat domèstic. L’Inter és el que ho fa amb més autoritat, ja que disposa de set punts d’avantatge sobre la Juve. El Rubin Kazan té un punt més que l’Spartak de Moscou a falta de tres jornades. La mateixa distància té el Barça sobre el Madrid, encara que només amb nou partits. Finalment, a Ucraïna, el Dinamo està guanyant el duel al Xakhtar Donetsk i el supera per quatre punts.

Un únic precedent idèntic

No és la primera vegada que succeeix la puntuació actual del grup F a manca de dos compromisos per a la conclusió. En la temporada 2005/06, el Vila-real (6), el Manchester United (5), el Lilla (5) i el Benfica (4) estaven absolutament igual. I en una edició encara estava tot més comprimit. Curiosament, els de Kíev també hi estaven involucrats. El 1999 el grup E estava de la manera següent: Panathinaikos (6), Dinamo (5), Arsenal (5) i Lens (5).

Nota: Dades extretes de la Web del Barça.

4 comentaris:

Garbí24 ha dit...

Passarem...segur que passarem....no?

Jo Mateixa ha dit...

I tant que passarem, tinc molta fe en aquest equip!!!!!

ddriver ha dit...

eiii i sino pasem no passa res, estic una mica fart d'anar sempre als mateixos desplaçaments manxester, chelsea,lyon liverpool vull coneixer mes mon a traves del Barça estaria be anar al camp del Hamburg, l'Austria de Viena el Napols...

Jo Mateixa ha dit...

Mireu nois, a mi mentre anem a Madrid a jugar la final i contra el Real ja m'està be on anem abans, jajajajajajajaja