Atac sense gols (0-0)


El Barça no ha pogut traduir el seu domini aclaparador amb gols i ha acabat empatant a zero al camp del Rubin Kazan. Un xut inicial al pal d’Ibrahimovic hauria pogut variar un guió que estava previst i que s’ha complert.

Tal i com s’esperava, el Rubin Kazan-Barça ha tingut un desenvolupament pràcticament idèntic al duel que van oferir els dos conjunts al Camp Nou fa quinze dies. Al gèlid estadi Centralny, el vigent campió d’Europa ha insistit durant els 90 minuts per batre un contrari molt ben col·locat. La principal diferència, però, ha estat en el marcador. No hi ha hagut gols. I això que els visitants han disparat 19 cops, entre elles un pal: al minut 3 Ibra hauria pogut canviar l’esdevenir del matx en un u contra u amb el porter. La sort ha continuat esquiva, com ja va passar en el partit d’anada, i ara el Barça s’ho jugarà tot en els dos últims compromisos de Champions.

El pal d’Ibra

El Rubin Kazan repetia l’onze que va presentar al Camp Nou i també la tàctica. Cedia descaradament la pilota al Barça, esperava amb els 11 jugadors al seu camp i buscava el contraatac. Aquesta vegada, la sortida del Barça ha estat fulgurant. Ha forçat dos córners en el primer minut i Ibrahimovic, sol davant el porter Ryzhikov, ha disparat al pal (min 3). L’equip, efectiu en la recuperació, combinava amb velocitat i precisió. L’esfèrica només ha estat seva.

El guió previst

Amb paciència, buscava la manera de desactivar l’ordenada i endarrerida defensa tàrtara. Una de les opcions força utilitzades era el xut des de mitja distància. Xavi (min 18) i Messi (min 26) ho han intentat així amb una vaselina i un xut que s’han perdut fora per molt poc. Amb el crac argentí jugant entre línies, el Barça ha tendit a actuar pel centre. El Rubin ha acumulat homes a l’eix de la saga i ha aconseguit minar progressivament la profunditat i alentir el ritme culer.

Màxima intensitat

Fins i tot ha disposat d’una claríssima oportunitat en un contracop engegat per Domínguez i finalitzat per Ryazantsev. Valdés ha estat clau amb una mà salvadora (min 41). L’únic intent del campió rus en el primer temps ha estat respost amb una acció d’estratègia catalana desactivada pel porter davant d’Iniesta. I encara abans del descans, Ibra s’ha inventat una jugada enmig d’un bosc de cames i el seu xut ha estat atrapat novament per Ryzhikov. Així, un Barça molt intens marxava cap els vestidors sense el premi que mereixia.

Més del mateix

Els de Guardiola han mantingut la verticalitat a la represa i han avisat aviat de com seria la segona part amb llançaments des de la frontal de Touré (min 53) i Iniesta (min 55). Persistia el Barça sense fortuna enfront el mur del Rubin. Les ànsies de victòria han pogut costar cares, ja que el rival ha vist més espais al davant i ha pogut donar més d’un ensurt per mitjà del gegant Bukharov.

El cansament començava a afectar als blaugrana, que han seguit buscant el gol miraculós fins al final. Ha estat als peus del reaparegut Henry en dues ocasions. El setge a Ryzhikov no ha obtingut recompensa. El grup F serà d’infart fins a la darrera jornada.


Proper partit de LLiga

Barça - RCD Mallorca

07/11/2009 a les 20:00 (GOL TV????)

Nota: Dades extretes de la Web del Barça.