Festa en el segon temps (5-0)

Un Barça molt pràctic s’ha classificat per als vuitens de final de la Copa del Rei en vèncer per 5-0 a la Cultural Leonesa. Bojan (2), Pedro, Messi i Xavi, tots en una gran segona part, han estat els golejadors.

Tenint en compte el 0-2 registrat en l’anada, era d’esperar un partit de tornada sense molta història. Això, sempre i quan el Barça estigués seriós i intens. Així ha estat. Tot i que al començament semblava contagiat de l’ambient fred del Camp Nou, mica en mica ha avançat metres i ha pogut desencallar el matx en la represa.

Tots els gols han estat a la segona part. Bojan (2), Pedro, Messi i Xavi han acabat amb la resistència de la Cultural i han rendit el millor homenatge al mític César, originari de Lleó.

Pragmatisme

De seguida s’ha vist que el Barça no s’adornaria massa per reafirmar-se com a equip de vuitens de final de la Copa. El vigent campió, amb una alineació amb moltes novetats, ha sortit concentrat per evitar qualsevol sorpresa desagradable. No hi havia discussió per la pilota, encara que als locals els hi faltava precisió, sobretot en la zona de creació.

Guanyant terreny

Després d’un ensurt dels visitants, quan Ferran ha estat a punt d’interceptar una passada a Pinto de Puyol (min 22), Iniesta ha agafat les regnes de l’equip i l’ha dotat de més profunditat. A partir de la mitja hora el Barça s’ha estirat i ha disposat de tres oportunitats per marxar al descans amb avantatge. Les dues primeres les ha protagonitzat Pedro consecutivament i la tercera, la més clara, Jeffren (min 42).

Liquidat en nou minuts

El conjunt blaugrana havia guanyat en confiança i atreviment en els instants finals del primer temps i ha aparegut al segon disposat a sentenciar. Només ha necessitat nou minuts. Al 50, Bojan ha rematat al fons de la xarxa una centrada-xut de Jeffren. Sense deixar aixecar la ‘Cultu’, el mateix davanter ha aprofitat una brillant assistència de Jonathan per sortejar el porter i apuntar-se el segon.

Messi s’hi uneix

L’alegria dels 26.322 valents que han assistit a l’estadi ha estat major en el moment en què Messi ha saltat al terreny de joc substituint Puyol (min 60). L’entrada de l’argentí pràcticament ha coincidit amb el 3-0, creat per Iniesta des de l’esquerra i signat per l’infal•lible Pedro. Tot seguit, el ‘10’ s’ha inventat el quart amb un eslàlom marca de la casa i una canonada que ha batut el porter Calzado per alt.

Un rere l’altre

L’allau de gols havia desdibuixat la Cultural. Sense res a fer en el marcador, ara el seu somni era poder marcar en el Camp Nou. En l’intent li ha estat a punt de caure una golejada d’escàndol. I és que Messi s’ha tornat a quedar sol davant del porter dos cops, però en aquestes ocasions ho ha volgut fer massa bonic. Més efectiu ha estat Xavi. Només saltar a la gespa, el de Terrassa ha sumat el cinquè amb el cap i ha desencadenat l’onada en unes grades que cada vegada semblaven menys buides.

Després del gèlid primer temps, el recital del segon era inesperat. Però el Barça ha volgut classificar-se per la porta gran. I ho ha fet.