El líder recupera l'eficàcia (4-2)


Diu el tòpic que els grans equips guanyen partits sense necessitar el seu millor futbol. Una cosa així ha fet aquest dissabte el Barça que, després d'un primer temps menys brillant del que és habitual -potser per les absències d'Iniesta, Xavi i Messi, tots a la banqueta, o potser pel vent, que no ha deixat de bufar en els 90 minuts-, s'ha anat al descans amb el partit gairebé resolt: 3-1 gràcies als gols de Pedro (2) i Henry.

A la segona part el joc blaugrana ha millorat, amb la progressiva entrada dels tres 'baixets'. Un d'ells, Messi, ha anotat el quart gol del Barça, que ja suma 26 punts en una classificació en què seguirà manant dues setmanes més. La victòria serveix també per donar per tancat el debat sobre la manca de punteria.

S'imposen el fred i el vent

Tot i venir de terres russes i d'estar acostumats a les baixes temperatures, el Barça ha començat el partit una mica gelat. El fred, juntament amb el vent, havia de ser protagonista. Espessos en la construcció, els de Guardiola han aconseguit el gol en la seva primera arribada. Ha estat Pedro qui ha rubricat un gol fantàstic després d'una assistència sublim d’Ibrahimovic (min 11). El suec, amb un gest de mag, ha il•luminat el primer gol del Barça.

Tot i la promptitud golejadora del Barça, el Mallorca també ha respost ràpid i, després de vuit minuts, ha igualat mitjançant Nunes, després d'un llançament de córner. Era el primer gol a pilota parada que rebia el Barça.

El Barça té gol

El matx tornava a començar en el minut 20. Cada passada, cada control, cada pilota dividida, tant per terra com per aire, estava enverinat pel vent. Les imprecisions negaven un joc vistós. No hi hauria llargues triangulacions ni obres d'art. El ritme era baix i el partit es decidiria en les àrees. I aquí el Barça no ha perdonat. Pedro, un altre cop, ha resolt una jugada en què Aouate havia tret fins a tres pilotes sota la línia de gol (min. 40).

Només tres minuts més tard, quan el Barça ja podia donar-se per satisfet amb la victòria parcial, Pedro, Busquets i Henry han completat una jugada assajada que ha significat el 3-1. Tornava a golejar el francès.

Augmenta el control

El vent ha continuat present després del descans. Tot i això, ja sigui pel resultat favorable o per l'entrada al camp de Messi i Xavi, el FC Barcelona ha augmentat la seva possessió de pilota. El partit ha guanyat en control i ha perdut en ensurts, ja que tots dos equips han estat desapareguts en atac.

Dos gols en el tram final

Hi ha hagut premi per als que s'han quedat fins al final del partit, quan ha aparegut el millor Barça: Ibrahimovic ha ofert un recital de recursos que ha acabat amb un penal que ha transformat Messi. Després, Keita ha retallat distàncies en una bona triangulació visitant. No importava. El líder havia superat el Mallorca i també al vent.


Els gols

1-0, Pedro (min 11)
1-1, Nunes (min 19)
2-1, Pedro (min 40)
3-1, Henry (min 43)
4-1, Messi (min 87, pen)
4-2, Keita (min 92)


Nota: Dades extretes de la Web del Barça.

3 comentaris:

Garbí24 ha dit...

Fantàstic es com tornar a veure el partit.....
Per cert, patirem gaire aquest any?

Jo Mateixa ha dit...

Benvolgut garbi24, espero que no, però vaja...el culé es patidor de mena, si no patim es com si no sapiguessim jugar, com si tot allò que guanyem no tingui sentit, si o no??

T'imagines guanyar la LLiga a falta de 15 partits??? buaaa, quina gràcia tindria això??, res, res, hem de patir, quant més es pateix més reconfortant es desprès la victòria, si o no??

:-D

Anònim ha dit...

Ja, verjetno zato je