L’accident més inesperat (1-2)

El Rubin Kazan ha donat la gran sorpresa en imposar-se al Camp Nou. La pilota només ha estat del Barça, que ha enviat dues pilotes al pal, però els russos han estat molt més efectius i han endossat al conjunt de Guardiola la primera derrota del curs.

Per història i per un munt d’altres aspectes es podia pensar que el Rubin Kazan era l’equip més assequible del grup F, però aquell tòpic que diu que no hi ha enemic petit s’ha fet irrefutable aquesta nit al Camp Nou. El conjunt tàrtar s’ha avançat en el primer minut i a partir de llavors s’ha defensat estoicament de les urpes del vigent campió.

El Barça semblava esvair el somni del Rubin a la represa amb un gran gol d’Ibrahimovic. Tenia l’oponent embotellat, com ho reflecteix el 69% de la possessió de l’esfèrica. Increïblement, en una de les poques incursions en territori contrari, els russos han aconseguit el 1-2. La poca fortuna blaugrana ha quedat reflectida amb les dues pilotes que ha enviat al pal en els instants finals.

La gran sorpresa

El Rubin Kazan ha sorprès tothom quan, en els primers segons del partit, el migcampista Ryazantsev ha engaltat un fort xut des d’uns 30 metres que ha entrat ajustat a l’escaire esquerre de Valdés. El guió ha anat tornant a la normalitat a poc a poc. Al mateix temps que el Barça es recuperava de l’ensurt. En tot moment, el control dels de Guardiola ha estat absolut. Ibrahimovic, absent a Mestalla, ha estat el primer blaugrana en provar el porter Ryzhikov als minuts 4 i 10.

Control amb col·lapse central

Amb el premi del 0-1, el campió rus ha tancat files i s’ha dedicat a alentir el ritme. Amb intencions oposades, Xavi i Iniesta a la medul•lar. No era fàcil desactivar l’entramat defensiu del Rubin, que arribava a acumular molts homes dins la seva àrea. Aquest fet i la presència de Messi entre línies han creat nombrosos embussos en el centre de l’atac.

El perill culer s’originava des de la banda, amb centrades com la que Alves ha rematat al lateral de la xarxa (min 15) o la que ha picat amb el cap Pedro (min 38). Tot i la reacció i el domini culer, al descans s’ha mantingut l’inesperat triomf tàrtar.

Empata Ibra

La segona part s’ha iniciat de manera inversa a la primera. És a dir, amb un gol matiner del Barça. I quin gol! Ibra ha matat amb el pit una passada de Xavi i, a la mitja volta, ha creuat l’esfèrica amb potència al pal contrari, lluny de l’abast de Ryzhikov. L’empat i algunes decisions arbitrals han escalfat l’ambient. El públic s’ha contagiat de l’empenta amb que ha sortit el Barça. El decorat, però, ha seguit sent el mateix: els locals buscant la manera d’aterrar un autèntic mur dels visitants, amb els 11 futbolistes al seu camp.

L’estocada russa

Malgrat que el Barça tenia gairebé el 80% de la possessió a la segona part, el Rubin Kazan ha elaborat un ràpid contraatac, al minut 73, i Karadeniz l’ha finalitzat amb l’1-2. Era tot just la segona arribada dels russos als dominis de Valdés. La sort girava l’esquena al vigent campió, que a continuació topava amb el travesser per mitjà d’Ibrahimovic. Un cop terrible aquest segon gol rus que ha deixat l’equip completament desconcertat i sense temps per redreçar la situació. Això sí, abans del xiulet final, Touré ha tornat a rematar, de cap, una pilota al pal. Hi ha dies que el futbol no entén de justícia.

Nota: Dades extretes de la Web del Barça.