Un punt contra les adversitats (1-1)


El Barça s'ha topat a San Mamés amb mil i un contratemps. A més de les baixes amb les quals arribava a Bilbao (Ibrahimovic, Milito, Abidal, Touré i Márquez), l'equip s'ha trobat amb una resposta rapidíssima dels locals després del gol d'Alves a l'inici de la segona part. El 0-1 només ha durat nou minuts. El cop, dur psicològicament, s'ha unit a la incertesa final amb el canvi de Messi, que ha marxat coixejant del terreny de joc.

L'equip ha ofert minuts d'excel·lent nivell, com els del tram central de la primera part. També altres menys lluïts, com alguns del segon temps, encara que ha gaudit de força millors ocasions que l'equip local. Amb aquest empat, el FC Barcelona cedeix també el lideratge al Madrid, que arribarà al Camp Nou amb un punt d'avantatge sobre els blaugranes.

15 minuts excel·lents

Després d’un inici igualat, el Barça ha començat a manar de veritat, gràcies a una més gran intensitat, a partir del minut 15. En aquest minut Messi ha disposat d'un un contra un del qual Gorka ha sortit vencedor. En una jugada pràcticament consecutiva, Keita ha rematat amb perill. Es jugava a una altra velocitat que en els minuts inicials. Només atacava el Barça, i també Pedro, amb un xut llunyà (min 25), i Messi, en una brillant jugada individual (min 29), han fregat el gol, que es resistia.

Comoditat basca

El futbol blaugrana ha perdut els seus diamants després de mitja hora de joc. L'equip havia ofert 15 minuts d'un nivell sublim, en què un gol hagués estat una recompensa mínima. Tot i això, el partit seguia igualat i l'Athletic Club, continuava molt fresc i pressionant amb les línies molt avançades. Els minuts finals han estat més dels locals que dels blaugranes, amb molt migcampisme i un excessiu joc físic. En una acció puntual just abans del descans, Javi Martínez ha fregat l'1-0.

Premi amb resposta

L'inici de la represa s'ha assemblat molt al final de la primera part. Escassejaven les ocasions i l'Athletic Club semblava el conjunt més còmode sobre la gespa. Tot i així, el talent de Xavi només estava a l'espera de la desmarcada, en aquesta ocasió, d'Alves, que ha definit com un davanter centre per avançar els de Guardiola en el minut 53.

L'alegria ha durat poc a Can Barça, ja que els locals han empatat com més els agrada: pilota llarga cap a Llorente, que li guanya la batalla aèria a Txigrinski i pentina cap a Toquero, que supera Valdés.

Més contratemps

El gol ha fet mal al Barça, que si ja havia abaixat el seu rendiment en el tram del 0-1 a l'1-1, amb l'empat l'equip ha perdut una mica més la seva identitat, buscant en excés les pilotes llargues. Tot i així, els de Guardiola han disposat d'alguna ocasió més per anotar l’1-2, com una rematada de cap de Piqué que ha anat alta. Els blaugranes han hagut de finalitzar el partit sense Messi, que ha marxat lesionat de San Mamés, l'última de les adversitats viscudes aquest dissabte a San Mamés.

Els gols

0-1, Alves (min 53)
1-1, Toquero (min 62)

Proper partit de la setmana (Champions League)

Barça - Inter de Milà

Dimarts 24/11/2009 a les 20:45 (Confirmat, el fan per TVE1).

Nota: Dades extretes de la Web del Barça.

2 comentaris:

zel ha dit...

nina, per molt bé que m'ho posis, estic emprenyadaaaaaa!!!! I espera amb l'Inter, ja estic escagarrinada!

Petonassos!

Jo Mateixa ha dit...

Jajajajaja, menys mal que no vaig veure aquest comentari abans carinyet, si no m'haguès enfadat amb tu eh...dona de poca fe!!!!

:-P

Muakcs!!!!!!!!!!!!!!!