Punt de líder (0-0)


El Barça ha sumat un empat al camp del València que li permet seguir encapçalant la Lliga. El matx ha tingut una part per a cada equip –la primera xe i la segona culer– i els dos porters com a grans protagonistes.

Mestalla s’ha confirmat com una de les places més complicades de les moltes que haurà de visitar el Barça durant la temporada. El València, finalment amb Villa a la grada, ha jugat de tu a tu al vigent campió i l’ha incomodat moltíssim. Sobretot en el primer temps, en el qual s’ha apoderat de la pilota i gairebé ha generat tot el perill.

Les forces li han començat a fallar a la segona part i els de Guardiola han tingut les seves opcions. La intensitat ha estat màxima fins al final. Sense Ibra i amb un Valdés sublim, l’equip ha intentat per tots els mitjans enfonsar el mur blanc. No ha pogut. De tota manera, aquest punt és d’aquells que sumen. Dels treballats fins al darrer segon.

Ímpetu xe

Les ganes que tenia el València de vèncer el Barça han quedat paleses ja en el minut 1, amb un u contra u que Valdés ha salvat davant Pablo. Els d’Unai Emery han deixat clar quines serien les armes per contrarestar el joc de toc blaugrana: una pressió molt avançada i els contraatacs. Ràpidament, Guardiola ha mogut peces. Al davant, ha rotat la tripleta Pedro, Messi i Iniesta, mentre que al darrere ha fet intercanviar les posicions dels centrals Piqué i Puyol.

Movent peces i plantant cara

Aquestes variacions no han aconseguit que el Barça controlés la possessió. Estranyament, la primera mitja hora s’ha jugat més en terreny barcelonista que en el valencianista. Amb Xavi poc participatiu, a l’equip li faltava profunditat. Fins al minut 35 no ha posat a prova el porter rival. Aquesta, però, ha estat una oportunitat molt clara d’Iniesta que ha neutralitzat César. Una mostra que el Barça, tot i no tenir la brillantor habitual, no perdia la cara al partit. I, davant d’un gran oponent, arribava al descans viu.

Canvi de dinàmica

Al segon temps, el València ha tingut la mateixa actitud lluitadora, però el físic l’ha anat abandonant. El ritme era altíssim. El Barça ha tornat a tenir la pilota i les seves arribades a l’àrea contrària han estat habituals a partir del minut 60. Primer Messi ha obligat César a rebutjar una canonada amb els punys (min 61) i, a continuació, el porter ha evitat el gol de Pedro després d’una gran acció col•lectiva amb el segell de Xavi. El València no renunciava a res i seguia buscant la porteria de Valdés, com en una acció polèmica en què el de l’Hospitalet ha estat providencial (min 70). La situació, però, havia fet un gir clar.

Comptes pendents

Quedaven moltes coses pendents per als instants finals. Més lluita, moltes targetes, tots els canvis..., i el gol definitiu. Touré ha estat a punt de trobar-lo amb un xut que César ha aturat amb suspens (min 88). La sensació era que la victòria estava molt més a prop del bàndol visitant que del local, que no dissimulava a l’hora de perdre temps. I així, el duel s’ha consumit atorgant un punt important al Barça que el manté com a líder en solitari.

Proper partit, toca Champions

Dimarts 20/10/2009 a les 20:45 al Camp Nou

Barça - Rubin Kazan.

Nota: Dades extretes de la Web del Barça.