Màxima autoritat (1-4)

Victòria incontestable del Barça al camp del Racing de Santander. En un rondo de noranta minuts, els gols d’Ibrahimovic, Messi (2) i Piqué han segellat el quatre de quatre a la Lliga.

Demostració monumental de força la que el Barça ha portat a terme a El Sardinero. El pentacampió, com si estigués motivat per les paraules de Guardiola en què demanava més “finor”, s’ha mostrat especialment entonat en tot el partit. La pilota només ha estat seva i els primers quatre gols, també.

N’ha tingut prou en sis minuts, els que han anat del 20 al 26, per deixar el matx vist per sentència. Ibra, Messi i Piqué han deixat KO el Racing. En el segon temps ha mantingut el control i l’argentí s’ha tornat a lluir amb un altre golàs. El local Serrano s’ha apuntat un 1-4 que ho diu tot.

Molta profunditat

Després de la victòria contra l’Atlètic de Madrid, Pep Guardiola pregonava més verticalitat i els seus homes s’ho han pres al peu de la lletra. En els primers minuts les arribades blaugrana a l’àrea del Racing han sovintejat i els xuts també, encara que tots mal dirigits. El primer entre els tres pals, al minut 20, ha acabat amb el 0-1. Ha estat fruit d’una acció d’estratègia culminada per un oportunista Ibrahimovic, amb el cap. Aquí ha començat un autèntic vendaval culer, sis minuts d’èxtasi futbolístic.

Futbol art

En la jugada posterior, el mateix Ibra s’ha quedat sol davant Toño i ha disparat a l’arrel del pal. Segurament sense que el Racing hagués recuperat la pilota, el Barça ha realitzat una llarga combinació finalitzada amb una paret letal entre Xavi i Messi que l’argentí ha transformat en el segon (min 23). Una obra d’art. I el millor estava per venir. Al minut 26, Ibrahimovic, envoltat per cinc defenses a l’interior de l’àrea, s’ha inventat un cop de taló que ha deixat sol Piqué –amb el cap embenat per un cop anterior- i el central ha batut novament Toño.

El públic d’El Sardinero ha emmudit veient el joc que desplegava el Barça contra un Racing que perseguia l’esfèrica i no l’atrapava. La possessió blaugrana al descans fregava el 80%.

Extraterrestre Messi

La segona part no ha començat amb més bones notícies. D’entrada, Ibrahimovic s’ha torçat el turmell dret i ha estat substituït per precaució. L’ha rellevat Pedro i Henry s’ha col·locat de davanter centre. El Racing, per la seva banda, ha sortit a netejar la imatge, amb més ímpetu perquè el rival no es trobés tan còmode sobre el terreny de joc. En certa manera ho ha aconseguit fins al minut 63, quan Messi ha rebut a la banda dreta, ha fet una diagonal i ha marcat el quart per l’escaire. Tot seguit, el ‘10’ ha estat canviat enmig d’una sonora ovació.

Quatre de quatre

Semblava que això era l’estocada definitiva per al Racing, però Serrano ha emulat Messi i ha retallat distàncies al marcador amb un gol preciós. L’1-4 ha donat una mica d’oxigen a un equip ofegat de tant córrer sense pilota. El campió no ha tingut pietat i ha continuat insistint fins al final. Amb paciència, ha tingut més ocasions per ampliar l’avantatge i ha reclamat penals. Una actuació completa que ha certificat el ple al quatre en les primeres jornades de Lliga.