Cinc gols per a un Barça de deu (5-2)

El FC Barcelona s'ha imposat per 5-2 a l'Atlètic de Madrid després d'una primera part brillant, en què Ibrahimovic, Messi, Alves i Keita han deixat el partit resolt (4-1). Els de Guardiola continuen imparables: nou de nou.

No diguin gols, diguin Barça-Atlètic de Madrid. També aquesta nit, perquè fins a set dianes s'han pogut veure al Camp Nou. Però, a banda dels gols, s'ha vist un autèntic espectacle ofensiu per part local durant els primers 45 minuts. L'equip, concentrat des del xiulet inicial, ha recordat, i molt, el de la temporada passada, especialment al primer temps, quan ha deixat encarrilat el partit.

Gran nit de Messi

Messi, renovat aquest divendres fins al 2016, ha estat el referent en atac. Ha marcat dos gols, un amb cada cama, n’ha donat un altre i ha ofert jugades espectaculars durant tot el partit. Però no tot ha acabat en Messi. Cap blaugrana ha desentonat aquesta nit, amb Ibra obrint el marcador, Keita tornant a sorprendre des de la segona línia o Alves fent de les seves a pilota aturada. Fins i tot Txigrinski, que s'estrenava al Camp Nou, ha delectat l'afició amb la seva anticipació i els seus desplaçaments en llarg. Magnífic.

Dos minuts de resistència

Henry ha estat el primer a donar la benvinguda al Camp Nou a Roberto, el porter de l'Atlètic que aquesta nit jugava el seu segon partit a Primera. En el minut 1, ha dirigit una pilota a l'escaire. 60 segons després, el que s'ha presentat ha estat Ibrahimovic, que amb un toc subtil ha fet l'1-0, després de l’assistència de Busquets. El Barça es posava les piles d'inici, l'Atlètic semblava el del 6-1 de l'any passat.

Comença el xou de Messi

Al quart d'hora ha aparegut Messi. I de quina manera. Una assistència de Xavi l’ha deixat davant Roberto i l'argentí, amb una finta de crac, l’ha deixat assegut a terra (min 16). El Barça s'associava amb comoditat, tant per l'esquerra com per la dreta, amb Xavi dirigint l'equip.

I Alves s'afegeix a la festa

L'avançada defensa blanc-i-vermella era una invitació per als blaugranes, que han fabricat el tercer de falta. Xavi ha amenaçat amb la centrada, però ha estat el brasiler qui ha dibuixat una paràbola imparable per a Roberto, que no despertava del malson (min 30). Alves ha portat la samba al Camp Nou després del seu gol. Ballava de felicitat.

Messi, en canvi, ha continuat amb el seu tango particular oferint una nova jugada de fantasia, la del 4-0 (min 42). L'argentí li ha donat el gol fet a Keita, no sense abans oferir una mitjavolta, un barret i una assistència amb túnel inclòs en cinc segons. Així és el millor. Artista i generós.

Un rebuig defectuós de Busquets ha permès a Agüero reduir distàncies just abans del descans. Aleshores, Valdés ja havia batut el seu rècord d'imbatibilitat i el matx seguia semblant un calc del de l'any passat: també va haver-hi 4-1 al descans.

S'imposa la tranquil·litat

La segona part ha estat més tranquil•la i ens ha recordat a moltes de la passada temporada, quan el Barça ja tenia la feina feta. Tot i així, l'equip que guanyava amb tres gols d'avantatge ha continuat atacant. Sobretot mitjançant Messi, que ha pogut patir un possible penal que l'àrbitre no ha assenyalat (min 64).

Forlán i Messi posen el 5-2

El partit, decidit, ha tingut minuts també per al retorn d'Iniesta i Márquez al Camp Nou. Ni els fores de joc assenyalats al Barça ni el gol de Forlán al final (min 84) han pogut amb la solidesa dels de Guardiola, que per mitjà d'un tir creuat amb la cama dreta de Messi (min 93) s'han acomiadat amb un 5-2 que deixa sensacions immillorables.