Defenses (VII)



Henrique Adriano Buss

Henrique s’incorpora a la disciplina blaugrana l’estiu del 2009, un any després que el FC Barcelona el fitxi procedent del Palmeiras. La seva primera temporada com a jugador del Barça, però, el central la juga cedit al Bayer Leverkusen alemany.

Henrique Adriano Buss, sisena incorporació de l’era Guardiola, va néixer el 14 d’octubre del 1986 a Coritiba, a l’Estat de Paraná (Brasil). Amb 12 anys, Henrique es va formar com a jugador a les categories inferiors del Coritiba, fins a arribar al primer equip l’any 2006. La temporada següent va guanyar el campionat de Lliga i va aconseguir l’ascens a la Primera Divisió. Henrique va ser escollit millor central de la Sèrie B brasilera.

Vanderlei Luxemburgo, exentrenador del Madrid, es va fixar en ell, i el 30 de gener del 2008 el va fitxar per al Palmeiras. El club de São Paulo va quedar a la fase regular amb els mateixos punts que el Guaratingueta, però a la final del campionat paulista va superar clarament el Ponte Preta i va assolir el títol.

El 22 de juliol del 2008 el FC Barcelona va anunciar el seu fitxatge i, posteriorment, la seva cessió al Bayer Leverkusen alemany. En la seva primera temporada a Europa, Henrique ha disputat 27 partits i ha ofert un nivell notable.

Tot i la seva joventut, Henrique ha debutat ja amb la ‘seleçao’ brasilera.

PERFIL

Els 185 centímetres d’Henrique fan d’ell un central molt poderós físicament. Però el brasiler també té facilitat per treure la pilota jugada des del darrere i pot jugar tant a l’eix de la defensa o com a pivot defensiu. És ràpid, expeditiu i té bona col·locació.

PALMARÈS

Palmeiras
2008 Campionat Paulista

Coritiba
2006/07 Ascens a Primera

Nota: Dades extretes de la Web del Barça.